Het leidt geen twijfel dat retro bijzonder 'hot' is. Geen beter bewijs daarvoor dan dit Christian Mistress, dat muzikaal zodanig teruggrijpt naar de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw, dat het lijkt alsof er iemand een teletijdmachine heeft uitgevonden en deze band lukraak heeft getransporteerd. Dat kan vervolgens op twee manieren uitpakken, en Christian Mistress doet het eerlijk gezegd lang niet slecht, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Songgewijs blijft weinig hangen, en spectaculair lekker is dit nu ook niet bepaald.

Muzikaal gezien tapt de band uit een vaatje waar klassieke heavy metal genre Iron Maiden en stonerrock elkaar ontmoeten. Het eerste element zit hem duidelijk vervat in de zwierige soli en in de dubbele gitaarlijnen die de melodieën net iets meer afwisseling en punch geven. Dat laatste zit hem dan weer in de lompe en zweverige ritmepartijen en zeer zeker in de zompige sound. Christian Mistress heeft goed zijn best gedaan om een ouderwetse, broeierige klank te vervolmaken en daar zijn ze wonderwel in geslaagd. Het vervelende is dat de muziek op dat gebied wat achter blijft. Jazeker, het is goed gespeeld, en jazeker, an sich zijn het geen slechte nummers, maar dat is het dan ook zowat. Christian Mistress ontstijgt op muzikaal vlak nergens de grijze middenmoot en heeft geen enkel punt dat er voor zou moeten zorgen dat de band net iets meer opvalt dan de concurrentie.

Dat gezegd zijnde, frontvrouw Christine Davis kwijt zich meer dan degelijk van haar taak en klinkt soms als een iets hesere en hogere versie van Grace Slick (Jefferson Airplane), maar aan het einde van de rit kan ook zij niet verbergen dat haar stem hoop en al twee verschillende noten en gemoedswisselingen kent en daardoor dus ook te weinig variatie kan inbrengen om daadwerkelijk het verschil te maken.

'Possession' is allerminst een slecht album, maar het blijft wel steken in goede bedoelingen en aan het eind van de rit blijft alles verdraaid middelmatig. Daar kan geen enkele zangeres met spreekwoordelijke cojones enig verschil in brengen.

Meer over Christian Mistress


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.