Deze Waalse band bestaat slechts uit twee leden: Renaud en Soho.  Sinds november 2009 spelen ze samen muziek en drie jaar later zijn ze toe aan hun tweede album ‘Ghost’. Ze spelen eigenzinnige nummers en zijn volgens sommigen de beste band uit de Waalse muziekwereld. In hun muzikale huis waar ze alles zelf schrijven, componeren, opnemen en mixen, besloten ze voor hun tweede album toch in zee te gaan met Rudy Coclet, een Belgische producer. Zo staan ze ook niet met twee, maar met vier op het podium voor muzikale versterking.  Coffee Or Not kan op een luie zondag muzikaal bevredigen met engelenstemmen en bezwerende gitaren.

De stemmen van Renaud en Soho vloeien in elke track naadloos in elkaar. Het eerste nummer ‘Take Home’ bestaat enkel uit akoestische gitaar en kleine accenten van de baslijn, gevolgd door de perfecte meerstemmigheid van de vrouw- en mannenstem. Het nummer kabbelt rustig verder, maar misschien is er net te weinig variatie om boeiend te blijven. ‘Somewhere I belong’ daarentegen brengt akoestisch meer verandering en blijft kleven door de mooie melodie. In andere nummers wordt er meer de nadruk gelegd op de drums, zoals in ‘Not That Man Anymore’. Zowel een vrolijke als donkere kant zit verweven in het album: ‘Summer Is On My Door’ port aan om zachtjes mee te wiegen op de klanken van mooi weer terwijl ‘Like A Shadow’ met zware bluesakkoorden alle melancholie de vrije loop laat gaan. Het album sluit af met ‘Staring At The World’, een track waar de baslijn een centrale plaats krijgt en de experimentele geluiden een leuke extra zijn. Tenslotte is het opvallend hoe de twee Walen hun best doen om hun Frans accent te verbloemen in de Engelse woorden, maar vaak is het toch net iets te duidelijk aanwezig. Zo verschuift de nadruk van de muziek naar hun uitspraak en laat dat nu net iets zijn dat hun dromerige melodieën niet nodig hebben.

‘Ghost’ is een rustgevend album waar dynamische nummers zijn tussen geweven. Naast de schoonheidsfoutjes van hun uitspraak is het soms wat langdradig, maar zonder meer een mooi samenspel tussen man en vrouw en twee creatieve breinen. Een album dat net zo goed gepaste stiltes kan opvullen als rustig op de achtergrond zijn weg kan gaan.

Meer over Coffee Or Not


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.