Net wanneer een mens zou denken dat speedcore (een gezonde mix van grindcore, thrash metal en wat punk) volledig dood en begraven was, duikt plotseling een Nederlands collectief op dat precies dat brengt. Meer zelfs: de heren van Collision zijn er in geslaagd om een bijzonder leuk en enthousiast plaatje af te leveren dat knalt, blaast en schuurt. Tijd om de moshpit in te duiken en compleet loos te gaan, want 'A Healthy Dose of Death' is een schot in de roos!

Collision was voorheen een grindcoreband, en dat valt op een paar momenten nog wel op. Zo duikt er om de zoveel tijd een hondsbrutale en kelderdiepe grom op, waar voor het overige van die heerlijk semi-hysterische kreten de honneurs waarnemen. Het geeft wel een extra tintje variatie en dat is uiteraard altijd welkom. De band verliest trouwens geen tijd met halfzachte intro's of uitgesponnen composities maar ragt daarentegen als de beesten doorheen dertien songs. De vaart zit er dus flink in, en waar de opzwepende polkabeats van de drums al eens een tikkeltje gas durven terugnemen, schuren en snijden de gitaarlijnen door staaldraad.

Collision heeft trouwens een broertje dood aan een gepolijste sound en zo hoort het hier ook. Het mag allemaal wat rauwer zijn en dat laat de aloude traditie van speedcore en crossover volledig herleven. Als er een band is waar Collision soms aan doet denken, dan moet dat Cryptic Slaughter zijn: de bonte mengeling van thrash metal en extremere genres, gekoppeld aan een hyperkinetische aard leveren de nodige energie en maken dit album ongeschikt voor al wie nood heeft aan rust of relaxatie.

Los van de puike – zij het erg heftige – muzikale exploten, is duidelijk dat de heren niet vies zijn van een potje humor. Voorbeelden daarvan zijn geestige titels als 'Charming Chicks With a Crucifix', 'The Violence of the Lambs' of 'Going Nuts With Splattered Guts'. Het moet allemaal niet zo serieus zijn, en daardoor druipt het spelplezier in bakken van dit album.

'A Healthy Dose of Death' is niet alleen uitermate geschikt om frustratie op weg te dansen, maar tovert tegelijk een avondvullende glimlach op het gelaat. Ongecompliceerd, rauw, ongemanierd maar oh zo lekker: dit is een pretentieloos knallend stukje muziek dat het verdient om gehoord te worden.

Meer over Collision


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.