De laatste jaren beleeft de zogeheten old school death metal een ware heropbloei. Niet in het minst omdat de vaandeldragers van het genre nog steeds relevante platen uitbrengen (Dismember) of omdat iconen een nieuwe groep starten (Bloodbath). Het zeer fijnzinnig getitelde Corpse Molester Cult is ook een van die bands die zweert bij de oude standaard en daar nog best in slaagt. Al kan het wel zijn dat de groep ietsjes meer aandacht krijgt aangezien een van de snarenplukkers Tomi Joutsen is, die nu eveneens zingt bij Amorphis.

Met slechts vier tracks op dit schijfje is de pret snel voorbij, maar het dient gezegd te worden dat wat te horen valt, in de smaak zal vallen bij luisteraars voor wie het allemaal wat grover en bloederiger mag. Extremiteit zit hem niet in snelheid, en dat heeft Corpse Molester Cult goed begrepen. Buiten een paar uptempo polkabeats van de drummer, zweert deze act klaarblijkelijk bij rustiger snelheden, waardoor in ieder geval de groove primeert. De gitaren zijn afgesteld op die heerlijke Stockholmklank (de loodzware stofzuigersound, zoals die wel al eens werd beschreven) en de gromzang is zonder al te veel effecten op band gegooid.

Corpse Molester Cult brengt nauwelijks iets nieuws, maar de vier songs denderen aardig voort en het death metalgevoel is ontegensprekelijk aanwezig. De lompe en logge hakriffs krijgen hier en daar wat voorzichtige melodie, en links en rechts mag een klein pianodeuntje even het geheel opfleuren, doch enkel in de intro's. De gromzang lijkt trouwens bijzonder hard op die van Jan-Chris De Koeijer (Gorefest). Dat is geen verwijt, maar de gelijkenis is wel bijzonder groot. En dan pas valt het op dat Corpse Molester Cult zijn muziek geënt heeft op het album 'False' van datzelfde Gorefest. Alweer geen verwijt, maar wel een erg opvallende overeenkomst.

Dit titelloze schijfje laat de wereld alvast horen dat Corpse Molester Cult potentieel bezit om een leuke old school death metalband te zijn. Of ze dit ook op een volledige plaat gaan volhouden is uiteraard afwachten, maar op basis van de vier songs die hier gepresenteerd worden, mag men al nieuwsgierig uitkijken naar wat nog komen kan.

 

Meer over Corpse Molester Cult


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.