Het Duitse Crematory is een band die niet van opgeven weet. Niet dat ze de handdoek in de ring moeten werpen na al die jaren, maar echt groot succes is altijd uitgebleven, ondanks behoorlijke tot redelijke albums. Anno 2014 staat de groep er weer met een nieuwe schijf en zowaar een nieuwe insteek, want Crematory brengt vanaf nu blijkbaar EBM metal, of met andere woorden: een mix van elektronische dansmuziek en de gothic metal die ze vroeger meer bezigden.

Die inbreng van veel meer toetsen is an sich niet zo'n verrassing, want de heren en dame hebben altijd een voorliefde gehad voor vette synthpartijen en keyboardpassages. Zeker de laatste paar albums nam het aandeel van de keyboards hand over hand toe en werd de meer 'metal' gerichte kant opzij geschoven. Het bezorgde (en bezorgt) Crematory een duidelijk eigen gezicht en een verdraaid hoog dansgehalte.

Maar nu met 'Antiserum' heeft de groep die lijn nog een stuk verder doorgetrokken. De relatief zware metal van voorheen heeft bijna volledig baan geruimd ten voordele van erg vlot in het gehoor liggende dansbare songs. Dat maakt dat 'Antiserum' erg snel voorbij is. Soms iets te snel, eigenlijk. De zware grunt van frontman Felix begint stilaan bizar te klinken in combinatie met de poppy songs. Aan de andere kant, de cleane zang van gitarist Matthias is niet van het kaliber dat blijft fascineren: hij klinkt snel een beetje nasaal en zeurderig.

Maar dat allemaal terzijde is en blijft 'Antiserum' een erg interessant nieuw hoofdstuk in de loopbaan van Crematory. Het valt te hopen dat de groep de combinatie tussen metal, gothic en EBM verder doortrekt en dan vooral de muziek nog meer elektronisch laat worden, want het is hier duidelijk dat dit de band bijzonder goed ligt. Voor de toekomst laat merken wat het verdict wordt, heeft de liefhebber hier een vlot dansbaar schijfje bij.

Meer over Crematory


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.