Dat Amerikanen de laatste jaren blijk geven dat ze goed geluisterd hebben naar Scandinavische bands als At the Gates, In Flames of Dark Tranquillity is ondertussen wel bekend. Maar heel vaak komen ze niet verder dan het flauw kopiëren van hun grote voorbeelden. Een band die muzikaal wél doorheeft hoe het moet, is dit uit Pittsburgh afkomstige Crown the Lost. Vanaf de eerste noten gaat de band er met een rotvaart vandoor en mengen ze op de juiste manier melodie en agressie tot een leuk geheel. Alleen jammer dat andere elementen het geheel naar beneden trekken.

De biografie mag het dan al over moderne thrash hebben (soms zitten er wel degelijk thrashelementen in), in wezen blijft dit melodieuze death metal. De polkabeats gaan er geregeld vandoor, de gitaren zitten lekker vet en scheuren en raggen met overtuiging en de bas ronkt en gromt. Toegegeven, Crown the Lost is dan misschien niet de meest geniale band binnen dit genre, maar de muziek gaat voluit en daardoor winnen zij aan overtuigingskracht. Songs als 'Symbiotic' of 'Impose Your Will' worden aan een heerlijk tempo door de luidsprekers geblazen en zijn best te pruimen. Spijtig genoeg komt er een flinke 'maar' aan: vocalist Chris Renaldi. De brave man probeert eens iets anders en bedient zich van een vrij hoge en eerder traditionele heavy metalstem. Hoewel dat bij Into Eternity perfect werkt, blijkt dat Renaldi voor deze band schromelijk tekort schiet. Hij mist kracht, gaat geregeld de mist in en zijn zanglijnen liggen meer dan eens zodanig naast de muziek dat het vervelend begint te worden. De rauwe grunts van gitarist Joe Bonaddio daarentegen passen wél bij de muziek, en eigenlijk zou deze man beter alle vocale bijdragen voor zijn rekening nemen. Het siert de heren dat ze eens iets anders proberen, maar het werkt jammer genoeg niet.

Eens te meer blijkt dat een vocalist het gezicht van de band vormt en dat de rest staat of valt met zijn of haar prestatie. Jammer, want met een andere aanpak had dit best een aardig plaatje geweest. Nu is het enkel grappig en soms zelfs licht irriterend.

Meer over Crown the Lost


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.