Hardcore leeft blijkbaar nog steeds. Maar de goeie, old school hardcore dient niet meer gezocht te worden in de Verenigde Staten, in de wijk Brooklyn (New York), maar zowaar in Zweden! Het plaatsje Fagersta is immers de geboortegrond en thuisbasis van Dead Reprise, een combo dat niet alleen op zeer geslaagde wijze de hoogdagen van bands als Biohazard of Madball laat herleven, maar daar zelfs nog een schepje bovenop doet. Dat maakt 'Days Of Betrayal' een zeer bruut en heerlijk weghakkend album dat schreeuwt om aandacht.

Het feest begint al meteen met opener 'My Fight': een furieuze ritmesectie dondert en davert doorheen de korte song, terwijl de gitaren raggen dat het een lieve lust is. Maar om het beeld compleet te maken is daar zanger Patrick, die krijst en schreeuwt dat het speeksel vermoedelijk vrolijk in het rond vliegt. Net als het moet, met andere woorden en dat geeft deze band ook een gevoel van authenticiteit. Geen diepe deathgrunts, geen verwijzingen of lichte gemetaliseerde riffs, maar enkel de klassieke hardcoresound van top tot teen, gebracht met het enthousiasme zoals blijkbaar enkel oude rotten Agnostic Front dat nog kunnen. Uiteraard bevat de muziek van Dead Reprise de nodige vertragingen en breakdowns, maar de energie die de heren in het geheel leggen werkt zo verdraaid aanstekelijk dat het bijzonder lastig is om de huiskamer niet in een paar tellen te herleiden tot een waar slagveld. Het hoofd gaat onweerstaanbaar meeknikken op nummers als 'Dead End' of 'Life or Death', en de benen en armen beginnen oncontroleerbaar te zwaaien bij 'Nothing To Prove'. Het feestje gaat maar door tot alle vijftien tracks de revue gepasseerd zijn en dan zou het nog geeneens vreemd lijken mocht de vinger naar de repeattoets glijden om het feest nogmaals in gang te krijgen.

Veel groepen beweren hardcore te brengen, maar wat Dead Reprise brengt is pas echt: recht uit het hart, geen kapsones, bruut en heerlijk hakkend, precies zoals het hoort. Nu valt het ten zeerste te hopen dat deze jongens niet verwateren tot een slappe emoband, want dit is om duimen en vingers bij af te likken.

Meer over Dead Reprise


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.