Hoewel de bandnaam een verwijzing bevat naar het waterige Venetië, is en blijft dit een groep die zijn wortels overtuigend in Duitsland heeft. De heren en dame zelf beweren te behoren binnen de niche van de melodische death metal, maar dan schort er toch wat aan hun aanpak. Het geheel ligt eerder op metalcoregebied met flink wat poppy invloeden. Het eindresultaat is echter een redelijke sof die vooral middelmatigheid bevat.

Productioneel staat het album best aardig: het gitaarwerk heeft flink wat aandacht gehad en het geheel klinkt relatief sappig. Het voornaamste euvel is dat de gitaristen in elk nummer zowat dezelfde truc toepassen. An sich weinig mis mee, maar wanneer het opvalt dat ze telkens dezelfde strategie van 'lompe riff gevolgd door hoog gepiel' gebruiken, is het nieuwe er snel af. Zowat in elke song past de band dit principe toe en het wordt heel snel erg oudbakken. De verering van bands als In Flames of Dark Tranquillity zit er in, maar waar die groepen veelal de massa achter zich laten op vlak van compositie en overtuigingskracht, blijft Deadend in Venice ter plaatse trappelen.

De groep probeert nog een tweede strategie om zichzelf te onderscheiden van de grote hoop en dat is de toevoeging van vrouwelijke zang. Ook Deadlock – eveneens uit Duitsland – past dit principe toe, maar de zangeres van Deadend in Venice is iets te licht om zichzelf staande te houden binnen de hardere muziek. Overigens is haar stem zo hard op de voorgrond gemixt dat de rauwe mannelijke zang snel naar de vergetelheid wordt gebombardeerd en dat stoort erg snel. Waar beide vocalisten de songs een zeker élan konden geven indien ze aanvullende en afwisselende zanglijnen zouden gebruiken, zingen ze hier bijna de hele tijd hetzelfde op hetzelfde moment, en dat wordt opnieuw erg snel erg saai.

Deadend in Venice heeft nog flink wat werk voor de boeg indien ze zich willen profileren als een hippe, nieuwe band die de mensen kan overtuigen. 'A View from Above' is eerder de meerderheid van bands, die op dit moment nog steeds kan neerkijken op deze poging. Er is nog werk aan de winkel.

Meer over Deadend in Venice


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.