Geen mens die ooit zou vermoeden dat de loodzware muziek die 'Devastate' siert, gespeeld wordt door hoop en al drie mensen. Een mooie prestatie! Decaying is een Fins trio dat op dit plaatje alle nummers van hun voorbije twee demo-opnames bundelt. De band heeft wel een nogal aparte manier van werken, aangezien ze ervoor kiezen om zowel korte tracks als ware mastodonten van tien minuten of meer aan elkaar te plakken. Dat levert een opvallend, edoch te wisselvallig schijfje op.

In de meer uitgesponnen tracks is het bijzonder duidelijk welke richting Decaying uit wil: die van de zompige death/doom metal, die meer dan eens refereert aan een band als Asphyx. Niet toevallig overigens, want hoewel de diepe gromzang na een tijdje saai begint te worden, is het de meer slijmerige schreeuw die gelijkenissen vertoont met die van Asphyx-brulboei Martin Van Drunen. Daarnaast is het ook zo dat in de gebaldere passages, met donderriffs en mokerslagen van de drummer, Decaying op kruissnelheid zit en best weet te overtuigen. Het nadeel is dat ze dat nog niet voldoende toepassen om de hele tijd interessant te blijven.

De kortere songs zijn vervolgens degene die het minst aanspreken, vooral omdat Decaying hier meer de kaart trekt van de standaard death metal, en dat is duidelijk niet hun sterkste. De slepende, smerig ziekelijke death/doom past veel beter, maar daar moeten ze nog leren dat een tikkeltje meer variatie geen kwaad kan. Ook zijn sommige gitaarpartijen nog te simpel of te weinig pakkend om goed te werken.

Dat gezegd zijnde, zit er wel potentie in deze jongens. Als ze zichzelf nog iets meer toeleggen op het verfijnen (of verruwen) van hun sound, dan zit het er best in dat Decaying met iets sterk op de proppen komt. Dat bewijst dit kleinood al, want er zijn wel degelijk een paar goede ideeën aanwezig. Maar alweer: het gaat hier om demonummers, dus vermoedelijk zijn de jongens hun aanpak aan het verfijnen en slijpen waardoor ze misschien met een knaller afkomen. Voorlopig is 'Devastate' een toonmoment van een goed begin: nog niet echt sterk, maar hoorbaar belovend.

Meer over Decaying


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.