De Italianen van Deluded By Lesbians vormen naar eigen zeggen “een ongelofelijk onwetende rockgroep” en bieden op hun eerste volledige cd een “compleet en volledig geïllustreerd essay over de menselijke gedragingen”. Het trio beweert lesbisch te zijn en beroept zich dan ook op vrouwennamen om dit punt te maken. Ze spelen het soort power/punkrock dat met Green Day of The Offspring te vergelijken valt en doen dit niet onaardig. De meeste songs hebben een stevig tempo en worden opgetrokken rond eenvoudige maar goed klinkende riffs . De refreinen zijn meer dan eens meezingbaar en de nodige solo’s frissen het geheel op. Het verschrikkelijke Italiaanse accent dat soms heel erg opvalt, komt door de intenties van de groep en de aard van de teksten eerder grappig dan storend over.

Het zijn deze teksten die de nummers onderscheiden van die van de gemiddelde poprockband. De inhoud varieert sterk, maar is altijd even diepfilosofisch en verrijkend. Zo zingt men over die talrijke momenten waarop een vrouw zin heeft maar haar partner niet. Een ander nummer gaat over het feit dat mannen allerlei geweldig revolutionaire dingen zouden doen, moest men ze eerst even laten eten en slapen. Tevens neemt men een duidelijk standpunt in over kleine, dikke, kale vrouwtjes. Zij hebben namelijk ook recht op liefde. Speciale vermeldingen zijn er voor een nummer over Beatle Ringo Starr, die de zanger er van overtuigt drummer te worden waarna deze alles verliest wat hem dierbaar is, en voor een nummer over Pompei, waarover de luisteraar in een geweldig meezingbaar refrein leert dat het “vol lava hangt”. 'Love is blind' is een van de beste songs op de plaat en gaat over een meisje dat haar lief aanvaardt zoals hij is, maar jammerlijk onder een auto loopt omdat ze daadwerkelijk blind is. Ook het verbazend ernstige 'C’mon Get In', dat over de verleidelijke tijdsverkwisting van het nietsdoen gaat, is met z’n vraag en antwoordrefreinen een heel goed nummer.

'The Revolution of Species' is een leuke cd van een groep die muzikaal niet boven de middelmaat uitstijgt, maar opvalt door hun grappige, geschifte en vindingrijke teksten. Het doel is duidelijk het plezieren van de fans en te hen doen lachen, zowel op plaat als tijdens optredens. In het eerste deel van hun voornemens zijn ze alvast geslaagd.

Meer over Deluded By Lesbians


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.