Japanners, het is een vreemd volkje. Zeker op gebied van metal, want het valt niet te ontkennen dat Japanse extreme bands toch net dat tikkeltje anders klinken dan de Europese concurrentie. Desecravity valt naadloos in de categorie van extreem technische death metal, en ligt daardoor netjes naast Origin, Spawn of Possession of zelfs wat Cryptopsy. Maar ondanks de razernij van de laatste twee, heeft deze band de catchiness van de eerste in huis.

Een gewaarschuwd luisteraar is er twee waard: 'Implicit Obedience' is niet geschikt voor de zwakken van hart, laat staan voor mensen die verwachten ergens een rustpunt tegen te komen. Eens deze jongens het gaspedaal induwen, lossen ze dat niet meer tot het album compleet voorbij is. Een mix van machinegeweren en een atoombom, bijvoorbeeld. Zo klinkt het geheel ook: als een opgefokt staaltje van waar extreme metal allemaal toe in staat is.

Nochtans is het niet zo als zouden er lukraak riffs aan elkaar geplakt worden. Desecravity slaagt er zowaar in bij elk nummer een lijn te vinden en die ook daadwerkelijk vast te houden. Ongeacht het feit dat er mogelijkerwijs zevenhonderd gitaarriffs per nummer terug te vinden zijn, geeft dat het geheel een iets transparantere uitkijk dan bijvoorbeeld bij een Cryptopsy soms het geval is, en dat maakt dit gezelschap uiterst efficiënt.

Er zijn echter ook een paar mindere puntjes: niet elk nummer is even memorabel, de niet aflatende stroom aan agressieve haksongs is behoorlijk vermoeiend en de putgrom is na een tijdje vrij monotoon, maar dat mag de pret niet drukken. Aan het eind van de rit is 'Implicit Obedience' een lekker smakelijk bordje voor death metal aficionado's met een hang naar snelheid en geflipte songstructuren.
Hoogdagen voor liefhebbers van speltechnisch hoogstaande death metal alweer, en Desecravity verdient in dat opzicht zeker en vast om gehoord te worden. 'Implicit Obedience' is immers een erg lekker staaltje doodsmetaal, dat daarenboven ook nog eens uitdagend is en meer dan een oppervlakkige luisterbeurt nodig heeft om te overtuigen.

Meer over Desecravity


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.