Misschien wat onverwacht, maar zelfs in het zonnige Portugal wordt beklijvende hardcorepunk gemaakt. Financiële malaise terzijde gelaten, zou een mens geneigd zijn om te denken dat buiten de emotioneel donkere muziek van die regio (Heavenwood, Moonspell, ...) er niets meer zou zijn, maar dat is dus buiten Devil in Me gerekend. 'The End' is nochtans – ondanks de titel – een plaatje dat veelbelovend klinkt voor dit viertal.

Devil in Me klinkt in ieder geval erg Amerikaans. Dat betekent dus ook dat het kwartet erg goed geluisterd heeft naar hardcore en punk van over de Atlantische Oceaan, want de invloeden van onder meer Madball, Comeback Kid en nog vele anderen is goed hoorbaar. Nochtans doet Devil in Me meer dan klakkeloos hun voorbeelden en inspiratiebronnen naspelen, en weten ze toch nog een eigen draai aan het geheel te geven.

Energiek is een woord dat mooi past bij de dertien songs. Vanaf 'Day of Reckoning' duwt Devil in Me het gaspedaal in en brengt vervolgens smakelijke drie-akkoorden rammuziek met veel oor voor melodie en meezingers. Zelfs de occasionele gang shouts mogen niet ontbreken, wat alweer erg hard doet denken aan New York hardcore. Het voornaamste verschil met die invloeden is dat Devil in Me toch net dat tikje luchtiger aan de slag gaat en net dat beetje meer melodie gebruikt. Misschien is dat te wijten aan die Portugese melancholie die wereldwijd bekend is.

Echte uitschieters zijn niet te noteren, want de band is volwassen genoeg om de kwaliteit doorheen het hele album op een behoorlijk hoog niveau te houden. Heel soms begint het allemaal wat op elkaar te lijken, maar dat is een euvel waar bijzonder veel hardcore- en punkbands mee te kampen krijgen, en het mag absoluut geen beletsel zijn om 'The End' een kans te geven, want een aantal hooks (bv. 'Postponed') blijken hardnekkiger te zijn dan het eerste gehoor zou prijsgeven.

Devil in Me is een erg aardige en genietbare hardcoreband, die voor de verandering eens niet de kaart van meer metalgetinte muziek kiest en daardoor eerlijker is dan veel van de concurrentie. Misschien geen absolute hoogvlieger, maar het valt niet te ontkennen dat dit viertal leuke deuntjes kan pennen met het hart op de juiste plaats.

Meer over Devil in Me


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.