Discobar Galaxie heeft een ver afgelegen muziekuniversum naar het feestend publiek gebracht met muziek die zowel met uitstekend als met goed fout kan bestempeld worden. Net zoals de gebroeders Dewaele met 2 Many Dj's doen, mixen DJ Bobby Ewing (Jimmy Dewit), Loveboat (Adriaan Van Den Hoof) en Lars Capaldi (Frank Somers) op het eerste zicht onverenigbare nummers aan elkaar. Dat doen ze met maar één doel voor ogen: "make you party, party hard, goddamn hard".
Niets dan zonnige en opgewekte beats op deze tweede compilatie van Discobar Galaxie. Ongeveer 30 tracks met een gemiddelde lengte van 2 minuten zorgen voor de nodige afwisseling en steeds weer een nieuwe impuls. Toch slaat al dit moois niet helemaal aan om de eenvoudige reden dat de gemiddelde Vlaamse huiskamer geen constant feestterrein is. Dit wil echter niet zeggen dat er niet kan genoten worden van nummers als 'I Left My Wallet in El Segundo' in de Vampire mix van A Tribe Called Quest vs Norman Cook of 'Summertime' van Jazzy Jeff & Fresh Prince. Uit elk dansbaar genre is er wel iets te rapen: funk met de Pointer Sisters, rock met Millionaire, techno met Paul Johnson, hiphop met Jurassic 5. Een symbolische afsluiter is Lionel Richie met 'All Night Long'. Een tegenvaller is wel dat de mix niet altijd even vloeiend is, maar mits enkele trucjes valt het nog aardig mee. Hierbij mogen de shouts met "Discobar Galaxie" natuurlijk niet ontbreken, maar ze worden beperkt gehouden, zodat het niet begint te storen.
'Give Space a Chance' is een schijfje dat leuk is om in huis te hebben, maar er van wakker liggen dat het niet zo is, is ook niet nodig. Discobar Galaxie zal namelijk nog wel eens in de buurt passeren en dan is het net iets meer de moeite waard.

Meer over Discobar Galaxie


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.