Dit Amerikaanse trio heeft een lange en moeizame weg afgelegd: jaren geleden werd al duidelijk dat de heren flink wat in hun mars hadden, tot ruzies en problemen de kop opstaken en Divine Eve van de aardbodem verdween. Maar alle zorgen zijn blijkbaar uitgeklaard en dankzij het platenlabel van John McEntee (Incantation) laat Divine Eve met deze mini horen dat hun cocktail van rauwe, ongepolijste metal smaakt naar meer.

Alles aan deze release ademt de sfeer uit van eind jaren tachtig, toen de brutere metal stilaan zijn hoogtepunt bereikte en de nu klassieke death metal gevormd werd. Divine Eve komt trouwens recht uit die periode, dus zo vreemd is dat niet. Maar het is wel sterk dat de muziek zo mooi uit de verf komt. Het trio geeft een resem invloeden op, maar de hang naar Celtic Frost is meer dan duidelijk, gaande van het ronkende gitaargeluid tot in sommige gevallen de zangpartijen. De logge mastodonten van riffs wekken een heerlijk gevoel van onbehagen op en laten eens te meer blijken dat snelheid niet alles is. De rauwe oerkreet die de tracks van vocalen mag voorzien, is niet alleen puur en onversneden, maar past ook perfect bij het geheel. Divine Eve weet wel dat afwisseling het luisteren bevordert, waardoor links en rechts een welkome versnelling wordt ingebouwd.

Minpunten zijn er niet te vinden, wat alweer in hun voordeel pleit. Hoewel nummers als het opzwepende 'Vindication' of het brute 'Whispers of Fire' erin gaan als zoete koek, hield het trio het beste tot het laatst: afsluiter 'The Ravages of Heathen Men' is een monsterlijk doom-epos, compleet met betonvermorzelende gitaarpartijen, haast tribaal ongecultiveerde drums en een sjamanistische kreet die het bloed doet stollen.

'Vengeful and Obstinate' laat een luisteraar verweesd achter en lusten naar meer. Het valt te hopen dat de band binnenkort werk maakt van een volledige opvolger, want deze old school laat het onheilige vuur volop branden.

Meer over Divine Eve


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.