Een tikje bizar, dit Nederlandse DrDoom: in wezen is dit een zijproject en om volledige artistieke integriteit te blijven behouden, brengen deze heren enkel en alleen dit album uit. Hierna dus geen nieuw materiaal van DrDoom meer. Dat kunnen ze nu best wel zeggen, want wat hier te horen valt, smaakt verdraaid naar meer, veel meer! DrDoom grossiert in smerige en recht-voor-de-raapse grindcore/crust, beschikt over een stel muzikale ballen om 'U!' tegen te zeggen en weet met elk nummer een genadeloze trap in het aangezicht uit te delen.

Binnen grindcore is er wel wat ruimte voor variatie, maar de pijnlijke waarheid is dat te veel bands binnen dit subgenre ofwel te sterk op de voorbeelden lijken, ofwel gewoonweg bagger zijn. Toegegeven, grindcore is door de band genomen snel en agressief, maar er moeten ook nog enigszins memorabele nummers gepend worden. Dat laatste kan DrDoom zonder enig probleem. Immers, wie tracks als 'Die With Me', 'Few Dead Men' of 'Counter Culture' uit de mouw kan schudden, moet wel begiftigd zijn met een stel muzikale hersens.

De sound van DrDoom is ontegensprekelijk rauw, net zoals het hoort met die crustinvloeden. De gitaren zijn snedig edoch ongemeen scherp en hebben een setje weerhaken die het vlees zonder problemen openrijten. Daarenboven weet de ritmesectie zich erg goed te houden, en mag men zich gelukkig prijzen dat de heren niet vallen in het cliché dat een grincoreband enkel tegen driehonderd per uur moet raggen. Er zit met andere woorden flink wat variatie in de snelheid, en dat maakt dat de ene keer een snelheidsmonstertje voorbij raast, waarna er vervolgens een groovy trap in de edele delen wordt uitgedeeld.

Het is quasi onbegonnen werk om echt uitschieters te noteren: de kwaliteit zit de hele tijd goed, het album vliegt aan een rotvaart voorbij en net wanneer de laatste noten wegsterven, kruipt de vinger in de richting van de repeatknop. 'Everyone Is Guilty' is dan ook een dikke, vette aanrader!

Meer over DrDoom


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.