Dyscordia mag dan wel een relatief nieuwe naam in de Belgische metalscene zijn, de leden zijn dat allerminst. Opgebouwd uit onder meer muzikanten van Artrach en Gwyllion biedt deze groep een vette mix van progressieve metal met agressie en ballen en dat alles via een album dat de heren zelf in elkaar gebokst en gefinancierd hebben. Sterk staaltje vakmanschap, vooral wie hoort hoe geslaagd 'Twin Symbiosis' is.

Melodie staat hoog aangeschreven bij Dyscordia, maar dat neemt niet weg dat de heftiger toets meer dan aanwezig mag zijn op het album. Dat begint al met het gitaarwerk: de ritmeriffs zijn lekker pompend en wie even de tijd neemt om die onder de loep te nemen, zal snel merken dat hetgeen de heren spelen niet van de poes is. Het technisch vernuft van de muzikanten staat echter in het teken (en dienst) van de muziek. Zoals het hoort, eigenlijk. De frisse melodieën die door het zwerk schieten, trekken het totaalgeluid open en zorgen voor een variatie die meer dan welkom is en het album doorlopend fris en afwisselend houdt. Dat niet alleen, maar de groep klinkt als een geheel en past ook verschillende tactieken toe: er mag zelfs een powerballad-achtige song op het album en dat stoort geenszins.

Vocaal gesproken is het meeste werk voor de heldere zang van Piet Overstijns. Zijn timbre klinkt heel herkenbaar en doet meermaals denken aan de zang bij Pagan's Mind, wat geen misse referentie is. Daarnaast is er meer dan eens een stevige grunt te bespeuren, die ook mooi is ingepast in het geheel en er vooral voor zorgt dat er net wat meer variatie komt. Variatie is trouwens het sleutelwoord van dit album: er is zelden een minder moment te bespeuren en zowel binnen een song als over het hele album klinkt alles zo vloeiend en fris dat het geheel swingt als een progressieve tiet.

Dyscordia mag met recht en reden trots zijn op deze schijf. Het is een mooi bewijs dat naast death of black metal België ook sterke progressieve acts heeft. Met 'Twin Symbiosis' heeft Dyscordia alvast een uiterst geslaagd visitekaartje op zak om iedereen mee te overtuigen.

Meer over Dyscordia


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.