De Poolse doodseskaders van de ondergrondse beweging zijn stilaan een fikse opmars begonnen richting werelddominantie. De gekende groepen even buiten beschouwing gelaten, zijn er ook wat acts die het ontdekken waard zijn, ook al is de kwaliteit tot dusver misschien nog niet die van de grootsten. Case and point Embrional, dat misschien weinig kaas heeft gegeten van Engelse spelling, maar wel weet hoe ze het gaspedaal op een ongenadige manier moeten induwen.

Weinig verrassingen op dit poëtisch getitelde 'Absolutely Anti-Human Behaviors', maar soms is het gewoon aardig om precies te krijgen wat bandnaam, titel en hoes beloven. De zwart-witte (en vrij lelijke) tekening gecombineerd met een quasi onleesbaar logo beloven death metal, en dat is precies wat de heren voorschotelen. Net als andere Poolse bands binnen deze niche injecteert Embrional het geheel met een black metaltoets, die vooral in de instelling en de snijdende gitaarlijnen terug te vinden is.

Gas terugnemen gebeurt zelden op dit album, en de fluks doormeppende drums leveren de ruimte voor een ware barrage aan gitaarriffs, die altijd wel eens smaken, maar eerder voor de doorgewinterde liefhebber van de stijl zijn dan voor luisteraars die liever de fijnproever uithangen. Embrional is daardoor zo subtiel als een volle vuist in het aangezicht en de vermoeidheid slaat al eens toe, precies omdat elk nummer ongenadig doorknalt en het op de duur een beetje op elkaar begint te lijken. Daar is niets mis mee indien dat hetgeen is dat men verwacht, maar na een paar songs valt het toch op dat Embrional op dit ogenblik nog iets te zwak uitvalt om mee te mogen doen met de grote jongens. Er blijft te weinig van hangen om echt indruk te maken en direct naar de keel grijpende riffs zijn te weinig voorradig. Dat gezegd zijnde, blijft het wel een degelijke lap underground death/black metal met een paar aardige ideeën.

Embrional is wat betreft opvallen in de grote groep nog iets te embryonaal, maar mochten de heren in de toekomst hun sound verfijnen en meer zoeken naar vlammende hooks, dan kan dit best nog wat worden. Tot het zover is, zijn ze voorlopig nog te vinden in de categorie middenmoot.

 

Meer over Embrional


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.