Wanneer een band een album uitbrengt op Unique Leader, hoeft er geen enkele twijfel te bestaan over de aard van het beestje: brute, bottenkrakende death metal. Dat is bij Euphoric Defilement helemaal niet anders, want dit Amerikaanse collectief brengt behoorlijk technische en zware death metal, met weinig subtiliteit maar met des te meer bravado. 'Ascending to the Worms' is met andere woorden voer voor zij die het graag hard en snel hebben, maar die iets minder affiniteit hebben met subtiliteit.

Een behoorlijk onheilspellende intro mag de dans openen. Het kleinood heet 'Quietus' en is daadwerkelijk het enige moment waarbij de luisteraar enig respijt wordt getoond. Zodra 'To Postulate Unconditional Perversions' losbarst, is het uit met de rust en wordt er geblast, gehakt en gehamerd tot iedereen een pulp is. De drumsound is helaas een beetje vlak en metalig, waardoor het soms lijkt alsof de slagwerker van dienst op blikken potten en pannen ligt te meppen. Dat is vooral jammer gezien de relatief hoge snelheid waarmee hij vaak op zijn instrument ramt. De gitaren zijn laag gestemd en klinken vet brommend. Er worden gierende solo's gebruikt, maar het gehak verliest soms wat van zijn effectiviteit door de gemoffelde totaalklank van het geheel.

Vocaal gesproken is het best simpel: een bijzonder monotone en diepe putgrom mag het geheel volblaffen. Dat monotone is vaak jammer bij dit soort brute bands, want het neemt veel van de dynamiek van het geheel weg. Het wordt eens tijd dat dergelijke vocalisten beginnen leren dat onaards diep niet noodzakelijk beter is. Maar goed, het zal misschien de link met slam zijn die hier opspeelt?

Die puntjes van kritiek zijn meer dan waarschijnlijk net pluspunten voor liefhebbers van dit soort werk en het leidt geen twijfel dat Euphoric Defilement weet waar ze mee bezig zijn. Op vlak van bloederig technische death metal is dit zeker een degelijke act en liefhebbers van ondergronds doodsmetaal gaan hier vlotjes mee overweg kunnen. Het is niet sterk genoeg om een grote impact te hebben, maar daar liggen de heren zelf vermoedelijk compleet niet wakker van, dus waarom zou een ander dat dan doen?

Meer over Euphoric Defilement


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.