Eyes Set to Kill wordt gerekend tot post-hardcore, maar het is veel eerlijker om te zeggen dat deze band moderne, goed in het oor liggende metalcore brengt met vrouwelijke zang. Niets mis mee, maar al die 'post'-terminologie wordt schaamteloos overdreven gebruikt. Dit is zeker niet het eerste album van deze band en dat valt goed te horen, want het gebodene klinkt erg geolied en overtuigend.

De band draait rond de zussen Alexia en Alissa Rodriguez, respectievelijk op zang/gitaar en bas. Opnieuw wat vrouwen aan het metalen front die niet zo nodig van dat semi-opera gekweel dienen te bezigen, laat staan dat de band symfonisch aan de slag gaat. Nee, Eyes Set to Kill kiest voor een lekker pompende metalcore met veel melodie, hier en daar wat steviger beukwerk en vooral veel herkenbaarheid en vlot in het oor liggende songs. Niettegenstaande het geheel nogal gladgepolijst klinkt, zijn de nummers dermate goed geconstrueerd dat het schijfje voor een onmiskenbaar gevoel van swing zorgt. Het duurt immers niet lang vooraleer eender welke luisteraar de melodietjes die deze songs hebben, kan mee neuriën.

De zang van Alexia Rodriguez is erg sterk: poppy zonder te slap te klinken en stevig genoeg om bij de muziek te passen zonder dat het te rauw wordt. De occasionele mannelijke zang zorgt wel voor wat afwisseling, maar hij is duidelijk de zwakkere schakel. Niet dat het stoort, maar de balans slaat door in het voordeel van juffrouw Alexia. De vrij soepele en vlot verteerbare metalcore zorgt voor leuke en aanstekelijke tracks als daar zijn 'Killing In Your Name', 'Little Liar' of 'The New Plague', maar eigenlijk blijft het hele album door de kwaliteit vrij consistent.

Het is moeilijk om Eyes Set to Kill met eender welke andere groep te vergelijken. Vanwege de zang zou een mens soms geneigd zijn om te verwijzen naar Evanescence of Paramore maar dan steviger, terwijl het muzikaal eerder de kant van een Killswitch Engage uitgaat maar dan met minder friemelmelodieën. Hoe het ook zij, 'Masks' is een aanstekelijk plaatje met melodie en ballen dat smaakt naar meer.

Meer over Eyes Set to Kill


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.