Few Bits is het geesteskind van singer-songwriter Karolien Van Ransbeeck. Net zoals de andere artiesten uit de stal van het Leuvense Zeal label grossiert het kwintet in goudeerlijke indie waar tomeloze weemoed en prachtige instrumentatie hand in hand gaan. Het titelloze debuut zet ontegensprekelijk krassen op de ziel.

Met zijn jachtige drums, schuifelende gitaren en hese vrouwenzang is het bloedmooie 'Come On Home' schatplichtig aan PJ Harvey. Een traag walsritme vormt de basis voor het prachtige arrangement van 'Could I Be', bij wiens zalvende akkoordenprogressie en atmosferische toetsen het heerlijk wegdromen is. Het blijkt een kunstje dat 'Dream With Me' probleemloos overdoet. Het slepende 'The Wolves' begint als een relatief conventionele popsong, maar stoeit met feedbackende gitaren en andere geluidseffecten die het nummer ook na tig beluisteringen spannend houden.

Het verborgen pareltje van de plaat heet 'One Night Friend' en geeft slechts sporadisch zijn geheimen prijs. Van Ransbeeck zingt smachtend “Can I come over there? / I've got some love to share” en gaat even later ook vocaal in dialoog met de innemende bariton van gastzanger Dani Dupont. Zachte gitaartokkels worden aangedikt met behoedzame percussie en in het refrein bloeit de song helemaal open dankzij enkele welgemikte pianoaanslagen.

Few Bits specialiseert zich in intimistische en fijnbesnaarde indiepop met een dromerig randje. Dat het luchtige 'Tricky You' en het zijdezachte wiegelied 'Night Night' de test van de eeuwigheid wellicht niet doorstaan, hoeft geen probleem te zijn. Deze eersteling herbergt meer dan voldoende straffe songs om zich te onderscheiden. Zo kan Zeal met Few Bits opnieuw een beloftevolle en klasrijke band aan zijn erelijst toevoegen.

Meer over Few Bits


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.