FireForce is an sich een relatief nieuwe naam binnen de vaderlandse metalscene, maar aangezien de band zijn oorsprong heeft in Double Diamond, zijn de leden niet bepaald groentjes en dat valt verdraaid goed te horen aan 'Deathbringer'. Fans van klassieke en stevige heavy metal met liedjes over ridders, draken, monsters en goden zijn hier opnieuw aan het juiste adres.

Met maar liefst dertien tracks is 'Deathbringer' alvast goed gevuld en de band verliest geen tijd met een elaborate aanloop of opbouw: de titeltrack vliegt er meteen in. FireForce houdt van snelle en strakke drumroffels (de dubbele basdrum mag bijzonder vaak in een fluks voortrollend tempo aan de slag) en het ritmewerk van gitaar en bas is behoorlijk typisch, maar wel stevig. Dankzij een best wel mooie productie klinkt de band ouderwets agressief en doordat de bas netjes zijn werk mag doen, verliest de muziek nergens aan kracht. Dat is goed, want daardoor komt de heavy/powermetal beter uit de verf.

Het lijdt weinig twijfel dat de riffs van de hand van onder meer Erwin Suetens geënt zijn op de klassieke groepen uit de New Wave of British Heavy Metal (de cover van Tygers of Pan Tang zet dat nog wat dikker in de verf), maar FireForce doet iets waar bijvoorbeeld veel Duitse bands niet in slagen: overtuigen. Het heerlijk pompende 'Highland Charge', het ranzige (wegens behoorlijk seksueel getint) 'Attracted to Sin and Lust' of het aparte (dankzij de Oosterse melodieën) edoch uitstekende tweeluik 'Anubis' en 'Sekhmet' zijn een paar selecties van degelijke songs.

FireForce doet niets nieuws in het genre van melodieuze heavy metal, maar daar is het de heren ook niet om te doen. De songs zijn degelijk en solide als een gezonde fundering en de refreinen zijn welhaast onmiddellijk meezingbaar. Is het cliché met momenten? Jazeker, maar dat neemt niet weg dat 'Deathbringer' vlotjes erin gaat.

Meer over FireForce


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.