Episch, hét beste woord om op deze CD te plakken. De Italianen van Fleshgod Apocalypse mengen in ‘Agony’ zoveel verschillende muziekstijlen samen dat het een wonder is dat alles nog zo goed klinkt.

Op de tweede langspeler van deze vijfkoppige formatie wordt brute en technische deathmetal gemengd met niets minder dan vele en mooie klassieke composities.  Razendsnelle (maar ook zwaar ‘getriggerde’) drums en riffs, die zoveel noten bevatten dat ze niet bij te houden zijn, creëren de chaos, en een symfonisch klinkende piano verzorgt de klassieke stukken. Dit alles wordt vergezeld door een krachtige - min of meer verstaanbare - grunt en geregeld passeert er ook een cleane stem, die verzorgd wordt door de bassist. Dat laatste is het enige puntje waar deze CD een steek laat vallen, soms wekken de cleane vocalen irritatie op en klinken ze ronduit vals, doch dit wordt uiteindelijk ruimschoots goedgemaakt. ‘The Violation’, de ‘single’ van deze schijf, bevat alle voorgenoemde elementen die Fleshgod Apocalypse zo uniek maken in de deathmetal wereld. Het refrein, normaal gezongen, draagt bij tot de razernij die deze song is. Het klinkt een beetje als Dimmu Borgir of Septic Flesh maar dan met een schop onder hun kont. Fleshgod Apocalypse schenkt ook veel aandacht aan de overgangen, wanneer het nummer ‘The Deceit’ overgaat naar het eerdergenoemde ‘The Violation’ is kippenvel gegarandeerd. Fleshgod Apocalypse trekt de lijn die ze met hun debuut cd en ep gezet hadden voort, maar hier is alles geperfectioneerd. De songs zijn nog meer over the top. De productie klinkt ‘dikker’, is meer gelaagd en de band hun eigen geluid klinkt veel volwassener. Lyrisch staat het antichristelijke element, dat wel vaker terugkomt in dit genre, nog altijd centraal. Fleshgod Apocalypse schrijft goed uitgewerkte teksten die in de trend liggen van hun landgenoten Hour of Penance.

Met ‘Agony’ heeft Fleshgod Apocalypse een CD van wereldniveau uitgebracht. Een absolute must have voor elke deathmetal fanaat, want deze groep zou in de toekomst een zeer grote rol in het genre kunnen spelen.

Meer over Fleshgod Apocalypse


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.