Folge Dem Wind is ondanks de Duitse bandnaam een Franse black metalact. Hun voorgaande schijf was een erg wisselvallig iets, waar de groep te krampachtig genrevreemde kronkels wilde incorporeren in het geheel en daardoor meestal de boot net miste. Die aanpak gaf hen echter wel een eigen gezicht. Het is daarom een beetje bizar om te merken dat van die bevreemdende invloeden niets meer te merken valt op 'To Summon Twilight'.

Hoe iemand het ook draait of keert: Folge Dem Wind is op dit album een vrij doorsnee black metalband geworden. Er mag nog zo vaak over animalistische invloeden gesproken worden in combinatie met mistige sfeer in verlaten bossen, dat verandert niets aan de huidige aanpak van de heren. Nochtans begint de groep niet slecht aan de dans. Opener 'Eyes Filled With Blood' mag dan een al wat standaard snelle black metaltrack zijn, er zijn riffs die leuk klinken. Voor zover iets van de duistere kant überhaupt 'leuk' kan klinken, natuurlijk.

Het is echter daarna dat alles in een zwart gat valt. Folge Dem Wind lijkt de trappers kwijt nu ze niet avant-gardistisch doen. De gitaren zijn inderdaad behoorlijk snel en snijdend, maar echt pakkende riffs ontbreken. Het drumwerk is solide, maar de houthakker van dienst kan ook niet bijzonder veel aanvangen met de dertien-in-een-dozijn gitaarpartijen die het album ontsieren. De zang is nog steeds op het randje: echt krijsen kan het niet genoemd worden, het ligt ergens tussen een slijmerig rochelen en hees krassen in. Het heeft die zekere gore factor best mee, maar overtuigend is het niet zo vaak.

Hoewel het vorige album van Folge Dem Wind lang niet perfect was, heeft de band nu wel het enige dat hen apart zette van de concurrentie overboord gegooid en gegaan voor erg standaard black metal die er nooit uit springt. Het gevolg is een plaat die aan een extreme vorm van ideeënarmoede lijdt.

Meer over Folge dem Wind


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.