Het logo, compleet met half uitgelopen en half gekraste letters, mag een bijzonder grote aanwijzing zijn voor de muzikale stijl van Forget to Forgive, in casu deathcore. Die term alleen al is voldoende om een zwik mensen schreeuwend van ontzetting het huis uit te jagen, maar is het zo erg gesteld met deze jonge band?

Het goede nieuws is dat de lompe beukpartijen die regelmatig tussen het hypersnelle geweld opduiken wel iets hebben. De band neigt veelal naar death metal, wat hen muzikaal iets beter te verteren maakt dan een aantal collegae die de neiging hebben om foute piepjes, krassen en melodieën die geen melodieën zijn in de songs te stoppen.

Het spijtige is wel dat het daar dan ook ophoudt. Voor het overige onttrekt deze groep zich nergens aan de clichés van het genre en op zich zou dat geen probleem zijn indien de songs ook bleven hangen. Maar daar wringt het schoentje: de tracks zijn onderling behoorlijk inwisselbaar en een eigen gezicht weet dit viertal nergens te ontwikkelen. Dat zijn mogelijk zorgen voor later, maar het maakt 'A Product of Dissecting Minds' nu wel vreselijke eenheidsworst.

Geluidsgewijs is trouwens ook niet alles koosjer op dit schijfje: zo staat de zang wel heel erg hard vooraan in de mix en eerlijk is eerlijk: de brulstem is vrij ondermaats. Agressie willen overbrengen is een ding, maar als de klank ervoor zorgt dat de zang klinkt als een verkouden zeeleeuw mist het geheel zijn doel. Wel gaat het kwartet lopen met een prijs voor leuk gevonden songtitel, namelijk 'My Girlfriend In A Take-Away Box'. Toegegeven, alweer niet origineel, maar het bekt wel lekker.

Forget to Forgive gaat nog flink aan materiaal mogen sleutelen indien ze het verschil willen maken. Het vermoeden rijst dat dit de eerste stappen zijn van de band. Er is nog flink wat ruimte voor verbetering, maar links en rechts zit er wel wat potentieel in. Als deze jongens nu niet blindelings het deathcore-handboek volgen, kunnen ze er best wat van maken de volgende keer. Maar nu is het verdict jammer genoeg dat het gebodene ondermaats is.

Meer over Forgettoforgive


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.