Fozzy werd ooit opgericht als een soort grapjassenband van onder meer worstelaar Chris Jericho en Stuck Mojo-snarenplukker Rich Ward. De band speelde daartoe enkel covers uit de wereld van hardrock en metal en eerlijk is eerlijk: ze deden dat met de nodige brio en gevoel voor humor. Het kan soms echter vreemd lopen, want Fozzy kreeg zodanig veel bijval dat er nu kan gesproken worden van een echte band met enkel eigen nummers.
Meer dan voorheen is Fozzy nu de band van Jericho en Ward en dat merkt een mens meteen aan de composities die 'All That Remains' sieren. Het gitaarwerk van Ward is zeer kenmerkend en bestaat voor het grootste gedeelte uit logge, naar nu metal neigende partijen met links en rechts wat akoestische breaks. De almachtige riff is bij de man niet verziekt door overdaad maar blijft strak en bijzonder rechtdoorzee. Het uitmuntende drumwerk van Frank Fontsere past bij die gitaarklank als choco bij boterhammen. Chris Jericho bewees op de vorige Fozzy-albums al dat hij een zeer verdienstelijk zanger is en dat blijkt nu eens te meer. Nu komt zijn stem net dat beetje beter tot haar recht, aangezien hij zich dit maal niet moest houden aan een origineel. De eerste twee nummers op de plaat, 'Nameless' en 'Enemy' zijn alvast rasechte krakers. Nogal eenvoudig van opzet, maar wel loeiende hardrock die elk paar benen in beweging zou moeten krijgen. Fozzy gaat echter uit de bocht bij de gevoelige nummers. Misschien zijn die zachtere tracks een handige poging om platenkopende bakvissen over de streep te trekken maar het valt op dat het niveau beduidend zakt en dat de band moeilijk weg weet met zo'n ballades. Dat is zeer jammer, want de no nonsense aanpak van vroeger is wat verdwenen waardoor Fozzy een beetje aan charme moet inboeten.
Ook al lonkt 'All That Remains' net iets te nadrukkelijk naar platenkopend Amerika, het zou zonde zijn om dit schijfje meteen naar de prullenmand te verwijzen. De stevigere nummers zitten heel goed in elkaar en wie zich door de wat halfslachtige ballads worstelt zal uiteindelijk moeten toegeven dat 'All That Remains' een degelijke, zij het weinig opzienbarende plaat is.

Meer over Fozzy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.