Freedom's Reign is een nieuwe naam, maar in de gelederen zit één van de originele gitaristen van Fates Warning. Er zijn ergens wel voorzichtige links te trekken met het vroege werk van die progmetallers, maar deze band kiest toch veel meer voor de wat veiliger optie van rechtdoorzee hard rock/metal die geënt is op de grote Amerikaanse markt. An sich weinig mis mee, maar een echte meerwaarde vormt dit album niet direct.

Makkelijk toegankelijk, dat is het sleutelbegrip van 'Freedom's Reign': de gitaarpartijen zijn al bij al doorzichtig en vrij snel op te pikken dankzij een ogenschijnlijke eenvoud, maar hier gaat de groep een paar keer in de fout. Niet door minder goed te spelen, maar door bepaalde riffs te vaak te gebruiken en te herhalen. De groep bestaat in totaal een goed jaar, en door nu al met een plaat op de proppen te komen, lijkt het alsof alles wat te gehaast is gebeurd. Zo klinkt het album ook geregeld: zelfs van halfslachtige ideeën hebben deze heren een song gepuurd. Het is goed hoorbaar dat de leden behoorlijk geroutineerd zijn, maar iets meer rijpingstijd en schaafwerk had het album alvast geen slecht gedaan.

Zanggewijs is het wel smullen van de fluwelen stembanden die de frontman bezigt. Nergens rauw of ruw, maar daarentegen constant zalvend tot licht poppy. Dat werkt best goed bij deze muziek en omdat er nergens echt grote contrasten tussen zang en muziek ontstaan, passeert het geheel zonder enig mankementje. Dat werkt ook een stuk in hun nadeel, want de keerzijde hiervan is dat er weinig blijft hangen van de songs. Echt pakkende hooks zijn moeilijk te vinden en om dit nu enkel als geluidsbehang te gebruiken, is toch echt wel jammer.

Freedom's Reign zou er geen slecht aan doen om de volgende keer de nummers iets langer te houden en een stuk meer te schaven aan het geheel. Nu hebben ze een plaat die niet slecht is, maar evenmin opvallend dan wel pakkend. Voor een collectie vrij doorsnee hard rocksongs is dit een oké schijf, maar wie meer verwacht, is er hopeloos aan voor de moeite.

Meer over Freedom's Reign


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.