Wie denkt dat black metal nog steeds voorbehouden is aan de heren en dames uit het hoge noorden (te weten Scandinavië), moet dringend van onder die steen beginnen kruipen. Waarom? Omdat From the Vastland zowaar black metal brengt uit Iran! Opvallend, vooral in een land waar Westerse muziek verboden wordt en dit soort blasfemische deuntjes waarschijnlijk op een behoorlijk lange celstraf getrakteerd worden. Deze eenmansband weet goed zijn voorbeelden (vooral de Noorse bands) te gebruiken en voegt er wat eigen accenten aan toe. Het resultaat is een aardige black metalplaat, niets meer maar zeker niets minder.

Twee bands die zeker van invloed zijn geweest op From the Vastland zijn Dark Funeral en Satyricon; het ligt er soms vingerdik op. Wanneer 'Kamarikan' een versnelling hoger schakelt, duiken de ijselijke melodieën op die de heren van Dark Funeral zo goed weten bezigen, maar wanneer het allemaal met iets meer sfeer en doordachtheid mag, komt de rauw melodische en eigenzinnige aanpak van Satyricon naar boven. Er zijn slechtere groepen om inspiratie bij te halen. From the Vastland hanteert die grimmige en ijselijke gitaarklank gekoppeld aan vrij droge drums en klinkt effectief Scandinavisch. Een beetje vreemd misschien, maar dan zorgen de occasionele Oosterse tintjes voor een meer Arabische inslag. De helle raspzang maakt het plaatje compleet.

De nummers zijn degelijk opgebouwd en er zijn melodieën dan wel riffs die goed klinken en kunnen overtuigen, maar als geheel is 'Kamarikan' nog iets te braaf binnen de lijntjes gekleurd. Het is rauwe en licht old school getinte black metal, maar daar houdt het ook bij op. Opnieuw: alle lof voor de brave man dat hij dit soort muziek kan maken in zijn land van herkomst, maar beter dan een aardige black metalschijf is 'Kamarikan' niet. Daarvoor mist het album nog wat punch of beter bijblijvende nummers.

Meer over From the Vastland


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.