Galore is een gelegenheidsproject, ontstaan in 2008 met leden van Dez Mona, General Mindy en Mud Flow. Hub grote voorbeelden zijn noise- en dronegroepen zoals Boris en Sunn O))) al zoeken ze ook aansluiting bij de freejazzscene. Hun bezetting is bijzonder in de zin dat ze spelen met drums, gitaar en baritongitaar. De baritongitaar is een instrument dat niet al te vaak gebruikt wordt in de rock and roll. Waar Galore aanvankelijk een zijproject was voor de leden, is het met het uitbrengen van het debuut een volwaardige groep geworden en een uitlaatklep voor de muzikanten.

De muziek die Galore maakt, valt het best te omschrijven als noiserock. De nummers zijn instrumentaal en er worden geen compromissen gesloten. Er lijkt ook ruimte voor improvisatie te zijn. Het geluid valt wat te vergelijken met de sound die terug te vinden is op de producties van Steve Albini: direct en smerig. De link met de drones zijn in sommige nummers ook terug te horen, al is die beperkter.
De nummers zijn niet constant van niveau. Het feit dat ze improvisatie toelaten in hun nummers zorgt ervoor dat de opbouw en structuur van de nummers nogal eens slordig durft te zijn. De improvisatie zorgt niet voor een extra spanningsfactor, zoals dat hoort te zijn, maar zorgt ervoor dat nummers aanslepen, ook al duren de meeste niet lang. Het lijkt erop dat de muzikanten meer risico's zouden moeten durven nemen. De songs beginnen meestal interessant, maar gaan dan nergens naartoe, al staan er best wel een paar aardige pogingen op de plaat. De opener is loeihard en een mooie intentieverklaring en opvallend, de hidden track is zowat het mooiste wat op de hele plaat terug te vinden valt. Ook interessant is een stuk dat lijkt op een interpretatie van de bekende banjoscene uit de film Deliverance ('Duelling Banjos').

Galore is begonnen als een gelegenheidsproject en is die status eigenlijk nog altijd niet ontgroeid. Iedereen kan horen dat er potentieel in zit: de muzikanten zijn goed en er zijn ideeën, maar er moet duidelijk meer werk worden gestoken in het vinden van de juiste vorm voor die ideeën. Het is uitkijken naar de volgende poging.

Meer over Galore


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.