Het Franse Gorod gooide behoorlijk hoge ogen met hun vorige album 'Process of a New Decline'. Dat was best te begrijpen, aangezien deze jongens het presteerden om zelfs binnen het drukbevolkte technische death metalwereldje op te vallen, vooral dankzij een hogere graad aan melodieuze solo's en net iets pakkender composities dan veel van de concurrentie. Dat wil dan ook zeggen dat de verwachtingen voor de opvolger behoorlijk hooggespannen waren. Gelukkig heeft de band de druk niet laten doorwegen en doet Gorod nog steeds waar ze best in zijn: bijzonder technische extreme metal brengen met flink wat melodie.

Het voornaamste verschil tegenover de voorganger is dat Gorod deze keer toch een aantal nieuwe elementen introduceert in het geheel. Zo duiken links en rechts een aantal akoestische passages op, blijken er een stuk meer jazzgetinte interludia en melodielijnen aanwezig te zijn, en wordt zelfs voorzichtig een stukje normaal gezongen tekst gebracht, in tegenstelling tot de buldergrom die nog altijd het leeuwendeel van de teksten voor de rekening neemt. Daardoor klinkt dit album dan ook een pak opener en is het soms moeilijk om het enkel nog als technische death metal te bestempelen. Technische extreme metal zou dan ook een betere vlag voor de lading zijn.

Met 'Birds of Sulphur' trekken de jongens alvast de kar furieus op gang (na een rustige aanloop weliswaar): de barrages aan riffs en de start-stopritmiek van de drummer maken het geheel behoorlijk frenetiek, maar de band komt aan het einde weer netjes op de pootjes terecht. Iets subtieler is 'Sailing Into the Earth', wat ondanks het alweer potige karakter toch een iets opener en relaxter Gorod laat horen. 'The Axe of God' spuwt dan weer venijn en gal in alle richtingen, onder meer door een wel erg brutale tekst en heerlijk rauw geblaf.

Gorod heeft met 'A Perfect Absolution' zijn sound verfijnt en uitgebreid, en dat kan enkel toegejuichd worden. Liefhebbers van technisch beukwerk komen aan hun trekken dankzij verrassende plotwendingen, melodie is er ook bij de vleet en verfijning komt aan de deur kijken. Dat wordt afwachten wat deze jongens voor een volgende plaat uit de kast gaan halen.

Meer over Gorod


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.