Gorthaur's Wrath is een extreme metalband die zijn oorsprong heeft in Kroatië, maar die ondertussen ook Duitse muzikanten in de gelederen telt, allemaal netjes voorzien van synoniemen. Misschien een beetje aan de ouderwetse kant, maar het is de muziek die telt. De hoes doet denken aan cheesy heavy metal, maar het is een mix van black en death die hier de kroon spant.

'The Lucifer Rebellion', 'The Son of Belial', … Het doet allemaal nogal sterk denken aan oudere black metalthema's en die verwijzing snijdt zeker hout. Gorthaur's Wrath houdt zich tekstueel immers op in de meer traditionele thema's van antichristelijkheid en satanische verheerlijking. De groep balanceert dan wel op het randje tussen iets te serieus of tongue-in-cheeck. Muzikaal gesproken is de thematiek minder obligaat doorgedreven. De gitaren zijn behoorlijk heftig en leunen meer aan bij stevige en groovende death metal, al zijn er geregeld van die semi-ijselijke melodieën te vinden die dan weer meer de zwartgeblakerde kant op gaan. In dat alles doet de groep sterk denken aan een paar dark metalbands uit Oostenrijk als bijvoorbeeld Alastis. Dat donkere randje aan de muziek, die net niet extreem genoeg is om echt loei- en loeihard te zijn, de hang naar zwartfluwelen melodie en de raspzang die behoorlijk eenvoudige zinsnedes uitbraakt...

Hoewel de klank van het geheel staat als een huis, mist 'War for Heaven' echter een wezenlijk onderdeel: ballen. Het is allemaal zo voorspelbaar, zo flets en zo herkauwd dat het na een tijdje echt irritant wordt. Niet dat de band zijn best niet doet, maar het songmateriaal mist gewoon de broodnodige panache om ten eerste in een zee aan releases op te vallen en ten tweede echt extreem te kunnen zijn. De zogeheten oorlog om de hemelen is meer een scheet in een fles.

Gorthaur's Wrath is een groep die op dit moment nog te hard blijft steken in de middenmoot en misschien zelfs daar nog wat onder. Begin jaren negentig had dit waarschijnlijk veel hoger in de schuif gelegen, maar in de eenentwintigste eeuw moet een band toch met straffer materiaal voor de dag komen.

Meer over Gorthaur's Wrath


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.