Het powerrocktrio is populairder dan ooit en ook in metal blijkt een driemanschap een goed idee. Grand Magus zweert bij deze opstelling en weet net als levende legende Motörhead een gevoelige snaar te raken. Grand Magus houdt de boel bedrieglijk eenvoudig, heeft geen nood aan ingewikkelde songconstructies of hoogdraverij en belichaamt als het ware de echte rock 'n' roll-spirit. Daar waar de band voorheen onder te brengen viel bij de zogeheten stonerrock, valt het deze keer op dat er beduidend meer metalinvloeden waar te nemen zijn. Het tempo is de hoogte in gegaan, de gitaren snijden meer en de teksten zijn harder geworden.
Grand Magus laat er geen gras over groeien en start enorm opzwepend met 'Kingslayer'. Een potige riff wordt netjes om een superstrakke begeleiding gedrapeerd en de warme stem van JB maakt het plaatje compleet. Dat is trouwens kenmerkend voor de hele plaat. De band wijkt nauwelijks af van dit hard geplaveide pad. Dat is allicht ook het grootste minpunt van Grand Magus: een gebrek aan afwisseling. Daar kunnen zelfs enkele korte instrumentaaltjes geen verandering in brengen. Nochtans mag al snel blijken dat deze methode, ('hoofd omlaag en rammen maar') uiterst effectief is. Er wordt gebeukt, geschreeuwd en gevochten voor elke centiliter zweet en het is de volledige overgave van Grand Magus die maakt dat 'Wolf's Return' een uiterst genietbare plaat is geworden. Alle elf nummers hebben een hoog gehalte aan spelplezier en een bijna naïeve eenvoud. Voor iemand die zweert bij ingewikkelde songstructuren kan dit nogal saai overkomen, maar al wie zweert bij lekker ouderwets beuken komt meer dan aan zijn trekken. Naast het reeds genoemde 'Kingslayer' zijn onder meer het titelnummer of 'Ashes' aanraders, omdat ze zo mooi de essentie van Grand Magus vatten.
Vooraleer de trend losbreekt van een terugkeer naar de jaren zeventig en de eenvoudige aanpak, staat Grand Magus reeds op de barricaden met de vlag te wapperen. Rock en metal mag terug potig zijn, kapsones worden de deur gewezen en spelplezier staat boven alles verheven. Een aangenaam plaatje als 'Wolf's Return' zet dat alles netjes in de verf.

Meer over Grand Magus


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.