De Australiërs van Harlott brachten dit album eigenlijk al vorig jaar uit, maar de verdeling was niet echt om over naar huis te schrijven. Dus vond de groep onderdak bij Punishment 18 Records, die deze schijf nu de aandacht geven die het kleinood verdient. Al wie op zoek is naar lekker energieke thrash die ideaal is om eens alle remmen op los te laten, dient dan ook snel op zoek te gaan naar 'Origin'.

Harlott is snelle thrash zoals snelle thrash hoort te klinken: geen flauwekul, geen uitgesponnen songs maar gewoon beuken, rammen en persen met die handel, in het rond gooien met scheermessen en splinterbommen en geen ene zier geven om potentiële slachtoffers. Er zijn wel een pak meer bands die hoorbaar de mosterd zijn gaan halen bij de legendarische Bay Area, maar bij Harlott klinkt alles behoorlijk authentiek. Dat is alvast een puike prestatie waarvoor de heren hulde verdienen. De ritmeriffs zijn snel en snedig ('Ballistic' of 'Kill' zijn daarvan goede voorbeelden), de solo's soms geschift en altijd moordend ('Heirophobia') en de zang is puur vitriool. De snelle hakpartijen heeft Harlott ogenschijnlijk geleend bij jonge Slayer, maar ook de snedigheid van een Kreator duikt geregeld op.

Eens nummer zes gepasseerd is, kan het wel zijn dat de songs een beetje te hard in elkaars vaarwater liggen, maar de tomeloze energie die Harlott laat horen, maakt dat allemaal in een wip goed. Immers, de songs vliegen met een rotvaart voorbij. Het leukste wordt dan nog dat de refreinen lekker simpel en meebrulbaar gehouden zijn, zodat eenieder meteen kan meebrullen met het staccato 'Effortless Struggle' of het explosieve 'Infernal Massacre'.

Raszuivere thrash met overgave is wat nu uit Australië komt aanvliegen en het smaakt verdraaid naar meer! Harlott doet niets nieuws, maar brengt zijn muziek zo onverdund giftig dat het een kamerbrede glimlach op het gezicht kan toveren.

Meer over Harlott


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.