Het heeft een tijd geduurd, maar de Britse hardere gitaarsector begint stilaan uit zijn dal te kruipen. Er komen namelijk steeds meer kwalitatief puike bands vanuit Albion opduiken en dat was toch al een paar jaar geleden. Heart in Hand is een oer-Brits hardcorebandje dat op mooie wijze melodie en fluks doorraggende rifjes versmelt. Het werkt, al is het soms iets te braafjes om echt als een mokerslag over te komen.

Opgefokte hardcore/punk: het heeft iets energetisch of althans dat behoort het te hebben om liefhebbers mee te nemen in het wereldje. Heart in Hand krijgt alvast prijzen voor enthousiasme en overgave, want vanaf de eerste noten van opener 'Proposal' vliegen deze jongens erin en laten nauwelijks ademruimte. De gitaarpartijen zijn aanstekelijk en tegelijk eenvoudig gehouden zodat ze een maximum aan impact krijgen, de melodieën zijn fris en monter en de zang is hyperkinetisch geschreeuw dat misschien iets te vaak op hetzelfde élan doorgaat. Hier en daar wil de band wel een rustpunt inbouwen en daar nemen ze een stevig risico mee. Toegegeven, constant de voet op het gaspedaal is van het goede wat te veel, maar hier zijn de 'pauzes' iets te lang en halen ze de vaart een tikkeltje uit het album en dat is jammer.

Dat gezegd zijnde, is Heart in Hand een aanrader voor wie groepen als Comeback Kid graag heeft: frisse en melodieuze hardcore met wat punkrandjes en een Britse ingesteldheid die veel groepen missen. Misschien niet moeilijk gezien de herkomst van de heren, maar die lichte tongue-in-cheek (het nummer 'Old Tattoos' is qua titel wel een aardige aangever) maakt het geheel nooit te zwaar op de hand en er is nergens sprake van te veel negativiteit, wat ook al geen slechte zet is.

Heart in Hand zal met hun aanpak vast en zeker een ruim publiek kunnen aanspreken en het is hen volledig gegund. 'Almost There' is een ontspannend en kwiek schijfje dat ondanks een paar kleine kinderziektes in staat moet zijn om wat potten te breken.

Meer over Heart in Hand


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.