Industrial metal moet beuken, punt. Vanaf het moment dat een band in dat genre probeert om subtiel te zijn zonder op zijn minst een stevige boenke-boenke beat onder het geheel, valt alles als een fletse pudding in elkaar. Als dat zo is, dan heeft Herrschaft met 'Les 12 Vertiges' een beenharde cake geproduceerd die swingt als een tiet en die beukt als de beesten. Industrial zoals het hoort, mét afwisseling en leuke elementen: het kan dus nog steeds.

Ondanks de Duitse naam, gaat het hier om een band uit Frankrijk, maar de Duitse taal is nu eenmaal iets killer van aard en past daardoor beter om uitgesproken te worden als groep. Nochtans zijn de teksten van dit trio in het Engels, maar dat maakt voor een keertje geen bal uit. De muziek van Herrschaft zit vol, propvol zelfs,maar alles heeft zijn plaats. De band gaat er prat op om een pak trance-invloeden te gebruiken en dat vertaalt zich in fikse keyboardlijnen waar het goed op dansen en springen is, soms zelfs tot op techno af. Bij dat geheel komen militante en geregeld militaristische drumpartijen die de vaart er flink in houden en gitaarwerk dat sober edoch effectief is. Hier moet vooral stevig gerifft worden en minder gepield. De meeste melodie komt dan ook van de synths en keys, al mag gezegd worden dat ook op de andere vlakken Herrschaft zich niet bepaald inhoudt.

De vocalen zijn veelal grimmig en zitten verstopt achter een stevige laag vervorming. Hier en daar mag echter ook gefluisterd worden en zelfs occasionele vrouwenzang luistert het geheel op. Maar dat neemt niet weg dat 'Les 12 Vertiges' voor het grootste deel zo agressief als de pest is, met oog en oor voor afwisseling. Alles loopt zo enorm vlotjes de gehoorgang binnen en verliest tegelijkertijd geen spatje aan agressie. Die combinatie is zeldzaam en moeilijk om effectief toe te passen, maar Herrschaft doet dat allemaal ogenschijnlijk zonder enig probleem.

'Les 12 Vertiges' is een knaller van een schijf die tegelijk dans- en headbangbaar is en blijft. Vlotte en melodieuze industrial wordt gekoppeld aan een beukmentaliteit om 'U!' tegen te zeggen en dat levert een bijzonder energiek en overtuigende plaat af.

Meer over Herrschaft


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.