Het Amerikaanse Hirax is een beetje een goed bewaard gebleven undergroundlegende. De band bestaat al flink wat jaartjes, maar heeft door occasionele tegenslag geregeld hiaten in hun bestaan. Gelukkig blijft frontman Katon W. de Pena stug volhouden, al moet hij bijna elke keer een volledig nieuwe line up bij elkaar sprokkelen. 'Immortal Legacy' is alvast een erg furieus en lekker thrashplaatje geworden, dat veel jong grut het nakijken geeft.

Sinds het ontstaan van de band begin jaren tachtig is er vooral op productietechnisch gebied veel veranderd. Hirax heeft daar misschien een beetje argwanend tegenover gestaan, maar er bestaat geen twijfel over dat anno 2014 de groep erg scherp klinkt. Geen ijle klank meer, maar een heftig beukend beestje en dat doet de groep deugd, vooral ook omdat Hirax in al die jaren nog geen duimbreed is afgeweken van de furieuze thrash uit de begindagen. 'Immortal Legacy' is daarom alweer hard en snel en vooral zo opzwepend als de pest.

De beukende polkabeats van de drummer, de lekker ronkende bas en vooral de meesterlijke riffpartijen maken het geheel zo succulent. Er zijn opnieuw nummers genoeg die laten horen dat Hirax een erg kwaad beestje is: 'Hellion Rising', 'Earthshaker', het ronduit grimmige 'Tied To the Gallows Pole' of het meer melodisch getinte 'Immortal Legacy' laten allemaal horen dat de band het verdient om gehoord te worden en dat er weinig gedaan wordt aan retromanie. Ondanks het agressieve karakter van de muziek (er wordt zelden gas terug genomen), blijft de melodie bewaard in aanstekelijke gitaarlijnen en gierende solo's. De zang van de Pena is ondertussen wel niet meer zo spitant of fel als vroeger, maar na bijna dertig jaar kan dat ook moeilijk anders. Dat het op bepaalde momenten niet bijzonder strak is ingespeeld, is ook slechts een klein euvel. Het enthousiasme en de kwaadheid waarmee de groep zich laat horen, maken dat meer dan goed.

Hoewel 'Immortal legacy' misschien niet zo onsterfelijk is als de titel doet vermoeden, mag eenieder die zich thrashfan noemt dit meteen in de armen sluiten. Ook liefhebbers van snelle en agressieve muziek voorzien van de nodige melodie (en puike songsmederij) mogen zonder aarzelen toeslaan.

Meer over Hirax


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.