Ondanks de duidelijk Franse titel betreft het hier een combo uit het zuiden van Groot Britannië, met toevoeging van een enkele geëmigreerde Pool. Muzikaal is het een stuk makkelijker om Holodomor te plaatsen: netjes binnen de categorie van waanzinnige black/thrash metal, met uitstapjes richting war metal. Hoewel het hier een mini betreft, krijgt een luisteraar hier zoveel geconcentreerde waanzin, dat veel langer allicht een moeilijke rit zou worden.

Zodra opener 'Fall Into Time' losbarst, zijn vergelijkingen met Absu en Angelcorpse niet van de lucht: met die eerste hebben ze de duidelijke thrash link, in die zin dat de drums geweldig loos gaan, en de gitaren snijden en raggen in een potje dat wel black metal bevat, maar toch vooral thrashgericht is, alleen gespeeld aan een waanzinnig tempo. De furie en rauwheid komt dan weer eerder van bij de tweede act, want Absu is de laatste jaren toch iets gesofistikeerder geworden.

Holodomor is geen makkelijk te verhapstukken band, en dat ligt hem voornamelijk in de licht chaotische aanpak van de heren. Zodra een nummer losbarst, gebeurt precies dat: een barrage aan riffs aan een wanstaltige snelheid gespeeld, compleet met schreeuwerige en mentaal gestoorde vocalen. Nochtans is het niet zo als zouden deze jongens gewoonweg wat potten rammen. Wie de moeite getroost om even te luisteren, zal snel merken dat er toch enige subtiliteit in het geheel zit, en dat de nummers een paar catchy riffs bevatten die smaken naar meer.

Het concept zal trouwens in goede aarde vallen bij de heren en dames occultisten, want er zit blijkbaar een Nietzschiaans idee achter het geheel, dus er zal voor de verandering eens nagedacht zijn over de teksten, in plaats van dat er wat lukraak semi-satanisch gebral aan te pas komt.

Met dit mini-album schiet Holodomor alvast met scherp, en het valt af te wachten met wat voor lekkers deze heren nog gaan afkomen. Dit kleinood knalt als de beesten en is daardoor dus geen voer voor fijngevoelige zielen. Wie echter de metal graag ongepolijst en loeihard heeft, is hier aan het juiste adres!

Meer over Holodomor


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.