Het Duitse Holy Moses gaat ondertussen al een eeuwigheid mee. Deze thrashband rond frontvrouw Sabina Classen wist echter nooit hoge ogen te gooien, vooral omdat het merendeel van het materiaal te doorsnee en te flets was om echt te overtuigen. De band viel dan ook vooral op dankzij de verschijning van Sabina en haar behoorlijk gortige strot. Maar kijk, er zijn nog verrassingen in de wereld, want deze laatste worp van de band is zowaar hun beste album tot op heden!

Allereerst heeft de band dit plaatje opgevat als een soortement conceptalbum. Zo wordt elk nummer afgesloten met een sfeervol, zij het duister keyboardstuk. Daarna barst het geheel weer heerlijk ouderwets los. Vernieuwing hoeft voor Holy Moses hoegenaamd niet, en de polkabeats van drummer Atomic Steif gaan hand in hand met de hakriffs van Michael Hankel en Oliver Jaath. Maar in tegenstelling tot vroeger is het gehalte aan leuke headbangriffs flink gestegen en blijven de songs zowaar hangen! Ook de gutturale strot van Classen, die vroeger nogal eens durfde te vervelen, weet nu meer dan ooit te overtuigen. Zelden klonk ze zo gedreven en tegelijkertijd zo ziekelijk. Veel van haar mannelijke collegae kunnen hier een puntje aan zuigen. Uiteraard gaan sommigen zeggen dat de vaart uit het album wordt gehaald door de rustige interludia en daar valt iets voor te zeggen. Aan de andere kant, die rustpunten zorgen er ook voor dat de thrashy songs dubbel zo effectief uit de speakers knallen. Er is trouwens ook ruimte voor epische en melodieuze nummers zoals het zeer catchy 'Pseudohalluzination', dat een aantal geflipte drumbreaks heeft en een heerlijk ouderwetse, maar oh zo effectieve pompende riff. Het grootste minpunt is eigenlijk louter het feit dat de band zo verdraaid lang heeft gewacht om een dergelijk album te schrijven.

Veel nieuwe fans gaat Holy Moses met dit kleinood waarschijnlijk niet maken, maar wie de band al lang had afgeschreven, zou best eens kunnen schrikken van de kwaliteit die deze keer geboden wordt. Het is nog steeds niets wereldschokkends, maar verdraaid als het niet waar is: het smaakt naar goeie retrothrash en het geheel luistert aardig weg. Holy Moses weet dus na al die jaren toch nog te verrassen.

Meer over Holy Moses


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.