Tri Angle is een label dat zich sinds kort heeft verbroederd met artiesten als oOoOO, How to Dress Well en Balam Acab, die R&B, UK garage en house in de keukenrobot gooien. Het mengsel klinkt als electro-pop, vertraagd tot een meeslepend en duister New Wave sfeertje. Holy Other is een nieuwe aanwinst van het label en de Ep ‘With You’ is meteen zijn eerste werk.

Holy Other combineert op elk nummer van deze Ep een spookachtig sfeertje dat eigen is aan de stijl. ‘Know Where’ begint met een downtempo beat die wordt vergezeld door vertraagde vocalen en glanzende bliepjes. De artiest plaatst een galm op de geluiden wat een ijl en vluchtig effect geeft aan de muziek. In combinatie met de neerwaartse, macabere vocals ontwikkelt zich steeds een stemming van eenzaamheid; een sfeer die bekend is van Burial, met zijn soulvolle en vertraagde stemmen. Verwantschappen zijn dan ook niet te miskennen, zoals in ‘Touch’ bijvoorbeeld dat met gelijkaardige stemmen op een 2-step ritme voortschuifelt. Dit neemt niet weg dat de nummers telkens knap uitgewerkt zijn tot interessante brouwsels.

Het uiterst trage ‘Yr Love’ versmelt een rauwe synthlijn met volumineuze stemsamples die na verloop de melodie van de track vormen. Afsluiten doet Holy Other met het opliftende ‘Feel Something’, een traag nummer dat misleidend hard doormept. Vrouwenkreten insinueren een soort roes bij de luisteraar, die naar het einde van deze Ep het resultaat aardig begint te voelen. 

Meer over Holy Other


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.