Mental Exhibition, de eerste demo van de uit het Waasland afkomstige band I, Inside, klinkt alsof hij uit de diepste diepte van hun Schelde gehaald is, en dat is niet noodzakelijk negatief.

I, Inside, opgericht in 2007, probeert naar eigen zeggen België te voorzien van een portie straffe groove metal. De groep kiest ervoor om, in tegenstelling tot de meeste extreme metalbands van tegenwoordig, de focus te leggen op ritme in plaats van op snelheid en techniek.
Al snel na de dramatische gitaarintro van het eerste nummer ‘Liquid Recollection’ wordt het duidelijk dat I, Inside hun muziek schrijft met de headbangers in het achterhoofd. Het nummer bestaat uit aanstekelijke en groovy gitaarriffs die de groep een eigen geluid bezorgen.
Wat ook opvalt, is dat zanger Kris Hadermann over een breed vocaal bereik beschikt, wat de muziek enorm ten goede komt. Spijtig genoeg valt ook meteen het eerste minpunt van deze demo op: er is iets grondig mis met de compositie of met hoe deze opgenomen is. Alles klinkt ontzettend rommelig. De productie is nog best oké voor een demo en heeft een lekker vies geluid, maar de manier waarop alle instrumenten samen klinken klopt niet. Vooral de basdrum maakt van alle nummers een ongestructureerde chaos. Dit wordt iets minder storend in het snellere, tweede nummer ‘Verdrangtes Trauma’, dat ook direct het beste nummer van de cd is. De song is volledig in het Duits gezongen en laat zien waar I, Inside naartoe wil. De gitaarriffs staan opnieuw centraal en zorgen ervoor dat het nummer interessant blijft over de hele lijn.
De volgende song, ‘Moral Midgetry’, begint met een baslijn die op een positieve manier in het hoofd blijft plakken, wat het extra spijtig maakt dat er zo weinig basgitaar te bespeuren is op deze demo. De gitaarsolo van ‘Moral Midgetry’ is ook een uitschieter, maar had nog wat opvulling kunnen gebruiken.
‘Turbid Shape’, het laatste nummer op de demo, is in het begin een beetje repetitief, maar herpakt zich snel. Opvallend zijn de Opeth achtige stukken waar de band iets progressiever uit de hoek komt.

I, Inside heeft bewezen dat ze over het potentieel beschikken om naam te maken in het metal wereldje, maar hopelijk repeteren ze nog wat meer alvorens nog iets op te nemen.

Meer over I, Inside


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.