Toen de Mechelse heren Jeroen annex Jani Jani en Rutger annex Rudy Perdu ontdekten dat ze allebei een Sarah aan de haak hadden geslagen, ontstond een mooie groepsnaam. De bijhorende groep kon natuurlijk niet op zich laten wachten en al spoedig was I Love Sarah te zien op onder andere De Nachten en het door Mauro Pawlowski gecureerde festival La Belgique 666 Points in de Ancienne Belgique. Ondertussen is de groep aan zijn tweede minicd toe, die opgenomen werd door Sukilove-frontman Pascal Deweze. Het kleinood werd op slechts 130 exemplaren gedrukt en is verpakt in de moeder aller pepmiddelen: een koffiefilter.

I Love Sarah bouwt nummers rond casiomelodietjes, noisy gitaarriffs en het betere slagwerk. Met loopmachines weet het duo tot een heel volle sound te komen zonder te vervallen in de eindeloze herhaling van een basisthema. In hun wilde stijlmix wordt kitscherige muzak in mootjes gehakt door snoeiharde noise. Met succes hinkelt de groep langs de fijne grens tussen genialiteit en arty geruk. Opener 'Toothbrush' begint met een pingelend keyboardlijntje en een vrolijk glimlachende gitaar. Na een haast adembenemende rimshotroffel zet de drummer een fijne beat in en gaat het nummer aangenaam rocken, om nadien te ontsporen in megalomane stadionnoise en flitsende polyritmiek. Hoogtepunt van het plaatje is het tweede nummer, 'QCQ L Zouk'. Een zuiderse orgelriff wordt ondersteund door een surfgitaar en een batterij percussie. Vanuit het dansbare begin komt een immense wall of sound op, die in haperende stoten uitgebraakt wordt. Afsluiter 'Warmth OT Sun' - een cover van de Beach Boys - is een kitscherige ballad met uitgesmeerde backingvocals. Panda's dansen door het gras en ze doen de dauw opspringen in slowmotion.

De 'Toothbrush EP' is verrekt kort en doet verlangen naar meer. Hopelijk weet I Love Sarah de formule ook voor meer dan drie nummers boeiend te houden. Live maakt de groep zijn beloftes alvast meer dan waar.

Meer over I Love Sarah


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.