Metal is een globaal gegeven. Dat lijkt een logisch statement, maar bepaalde landen maken het extreme muzikanten nu eenmaal moeilijker, iets dat vaak vergeten wordt vanuit het gemakzuchtige Europese perspectief. Impiety is een groep uit Singapore en levert een nieuw mini album af dat smaakt naar meer. Een volledige schijf zat er tot dusver nog niet in voor dit gezelschap, maar de intensiteit van dit kleinood is voorlopig genoeg om de honger te stillen.

Impiety doet niet mee aan subtiliteit, de vijf tracks van 'The Impious Crusade' doen maar een ding en dat is knallen. Door de hoge intensiteit en razernij van het geheel, leunt de groep geregeld aan bij zogeheten war metalbands, waar de muziek vaak behoorlijk overdonderend en tegelijk nogal chaotisch kan zijn. Impiety is niet direct een groep die warrig van de hak op de tak springt, maar eentje die eerder kiest voor een snedige vorm van thrash en death metal. Het is overduidelijk dat de heren goed hun oor te luisteren hebben gelegd bij de oude albums van onder meer Kreator en Exodus en ze hebben ook nooit de pretentie om meer te zijn dan een erg opgefokte groep die los voor de slagader gaat.

Na de misschien iets te lang uitgerokken intro 'Prelude (Arrival of the Assassins)' barst het feest pas echt los met 'Commanding Death & Destroy'. Met als andere titels 'Accelerate the Annihilation', 'Lucifer's Legions' en het titelnummer is al meteen duidelijk dat er hier weinig tijd wordt verloren met een elaborate opbouw. Dat explosieve uit zich in militaristisch hakkende drumpartijen, gitaren die scheren en snijden als een roestig lemmet en vitriolen blafvocalen die aan het eind weinig heel laten van de inboedel. Is Impiety daarmee ook meteen een hoogvlieger? Dat misschien niet echt, want er zijn effectief bands die dezelfde aanpak hanteren en iets meer met scherp schieten, maar Impiety wint veel punten met hun tomeloze inzet en enthousiasme en dat levert een energiek en smakelijk schijfje op.

'The Impious Crusade' is een lekker kleinood van een bende ongeregeld uit het verre Singapore. Kauwgom mag daar misschien illegaal zijn, maar hun razende metal is verdraaid lekker. Met dit in de cd-speler zou een workout hoop en al een minuut duren, maar de intensiteit die erin zit, compenseert de korte speelduur moeiteloos.

Meer over Impiety


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.