Polen is nog steeds een vruchtbare ontstaansbodem voor extreme metalacts. Death en black metal woekert en groeit en Poolse bands klinken vaak anders dan hun genregenoten die zich in hetzelfde vaarwater begeven. In Silent is ook zo'n doodseskader dat met 'Potepienie' hun debuut op de wereld loslaat, maar dat met slechts 23 minuten speeltijd beter kan gezien worden als een mini dan als een volwaardig album.

Alle teksten van de band worden in de moedertaal gebruld en gekrijst, maar met titels als 'Necro Fucker', 'Amputacja' of 'Pedofiluzzkleru' hoeft een vertaalmachine niet zo nodig. In Silent is kwaad, erg kwaad en dat agressieve randje valt goed te horen eens de groep wat op kruissnelheid komt. De schijf begint nog relatief traag, maar al snel gaat het drumritme sneller en sneller en worden de gitaren nijdiger en snijdender. De heren houden van bruut en hebben daarvoor hun productie wat laten slabakken. Het geheel klinkt soms te wollig en te modderig wat jammer is, want er zijn wel redelijk wat gitaarpartijen die aanzetten tot hoofdknikken en die smaken naar meer. De zwierige solo's complementeren het geheel.

Hetgeen In Silent brengt is nauwelijks vernieuwend te noemen, brute death metal met de nodige melodie en wat lichte black metalinsteek is immers bijna het huismerk van hun thuisland geworden (Behemoth, Vader, …), maar de groep brengt zijn nummers vol enthousiasme en ondanks de lage opvallendheid zijn dit zeven degelijke songs. Zeven keer na elkaar weet de groep te overtuigen en dan maakt het niet zo gek veel meer uit of de nummers goed blijven hangen, want headbangen wordt gedaan. Maar waarom de speelduur zo kort is, is een raadsel. Sommige tracks zijn precies onafgewerkt en hadden gerust een minuutje of twee meer kunnen hebben. Zijn de heren te snel geweest? Was er niet genoeg tijd? Wie zal het zeggen?

'Potepienie' is een aardig hebbedingetje van een groep die weet waar de klepel hangt en gaat voor solide death metal zonder franjes. Bijzonder opvallend is het allemaal niet, laat staan revolutionair, maar misschien is de groep nog een leuke ontdekking voor de liefhebbers.

Meer over In Silent


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.