Incura is een vrij nieuwe band uit Canada en net zoals het hoort voor groepen uit die regio, bieden de heren iets dat precies dat beetje anders is dan de rest van de wereld. Incura is namelijk een soortement alternatieve metalband die erin slaagt om progressief te klinken zonder te veel te willen doen, toegankelijk te zijn zonder plat te worden en experimenteel uit de hoek te komen zonder geschift te zijn. Het eindresultaat is een intrigerend mooi schijfje dat liefhebbers van uitdagende melodische muziek vast en zeker zal bekoren.

Incura is niet voor een gat te vangen. De band heeft duidelijke links met alternatieve metal (de geregeld heftige riffs, de soms atypische breaks en songstructuren), rock (de vrij vlot in het oor liggende liedjes en licht ruige toon) en zelfs pop (vooral de zang), maar kneedt dat geheel tot een geheel eigen en unieke brij. Zo zijn nummers als 'The Greatest Con' of 'Who You Are' ontegensprekelijk erg catchy, maar tegelijk hard genoeg en intelligent genoeg gecomponeerd om een uitdaging te vormen. Het progressieve karakter komt geregeld tot uiting in aparte structuren die er voor kunnen zorgen dat een song geregeld links gaat waar iedereen rechts verwacht, maar dat gebeurt wel op zo'n manier dat het nooit stoort maar eerder intrigeert.

Het meest speciale of opvallende aan Incura moet welhaast de zang van Kyle Gruninger zijn. De man heeft een vrij breekbaar timbre en zingt behoorlijk hoog. Bij de eerste twee songs klinkt dat soms een tikkeltje ongepast, maar wie het de kans geeft, valt voor zijn vocale charmes en vanaf dan breekt de wondere wereld van Incura open als een prachtige roos die aarzelend zijn blaadjes ontvouwt om de warmte van de zonnestralen te ontvangen. De piano die van tijd tot tijd terug komt, vormt dan de glinsteringen van de dauw.

Incura is niet de makkelijkste band, maar wel eentje die zich aan een rustig tempo inwerkt in de geest en daar vervolgens vrolijk een nestje maakt van sterk geschreven en wondermooie muziek met een aparte tint. De meeste bands bestaan uit slechts één of twee kleuren, Incura gaat bijna voor de volledige regenboog.

Meer over Incura


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.