Nou nou, wat een beukplaat... Dit album is nog geen drie seconden bezig of de luisteraar wordt bedolven onder een barrage aan snelle drums, raggende gitaren en grafschreeuwen à volonté. Dit Zweedse viertal komt schijnbaar uit het niets en vermengt de typische Zweedse precisie met een Amerikaans tintje. Het hybride kind van deze versmelting is 'The Severed Inception', typisch zo'n schijf waar niets mee mis is, maar tegelijkertijd ook niet echt opzienbarend werkt.

Om meteen met de deur in huis te vallen: subtiliteit is hier bijzonder ver te zoeken, blastpartijen van begin tot eind des te meer. Daar kan een mens wel wat mee, en tracks als 'Embracing The Origin' of 'Distorted' werken genadeloos in op de nekspieren. Geregeld doet Inevitable End denken aan de Deense monsters van Exmortem: eenzelfde graad van agressie en ongenadig doorbeuken, gekoppeld aan rauwe brutaliteit. Maar waar Exmortem soms richting black metal uitgaat, blijft Inevitable End netjes binnen het brute death metalvakje. Alweer niet verkeerd, maar er had best wat meer in gezeten. Het voornaamste probleem van deze vier jongens is namelijk dat de songs na verloop van tijd wel erg hard op elkaar beginnen lijken. Nergens neemt de band gas terug en daardoor wordt de hele rit behoorlijk vermoeiend. Nu goed, van tijd tot tijd is zo'n beukschijf nodig en eerlijk is eerlijk: niet iedereen heeft altijd evenveel nood aan subtiliteit, maar daardoor is dit album ook een gemiste kans. Er had namelijk meer ingezeten mochten de heren meer afwisseling in het geheel hebben gestoken. Hadden ze dat doordachter aangepakt, dan was dit vast een wereldschijf geworden. Nu moeten ze zich tevreden stellen met een heel behoorlijk album.

Liefhebbers van het botte hakwerk gekoppeld aan technisch kunnen mogen zonder twijfelen naar de platenboer rennen voor dit kleinood. Wie echter liever wat afwisselender death metal heeft, kan maar best eerst eens luisteren, want door het geram dat de heren tentoon spreiden, kan dit wel eens zwaar op de maag liggen.

Meer over Inevitable End


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.