Interesting Television Programs is een tegendraadse tweemansformatie uit het Antwerpse die zich ophoudt in het schemergebied tussen new wave, industrial en krautrock. Hun debuutalbum ‘At The Center Of A Large Shopping Mall’ werd opgenomen in Studio Jezus van Pascal Deweze (ex-Sukilove, Broken Glass Heroes) en zal de liefhebbers van experimentele, atonale rockmuziek zeker kunnen bekoren.

In opener ‘Waste Bag’ gaan overstuurde vocalen en snijdende riffs de confrontatie aan met ratelende drummachines, stuwende bas en occasionele orgeltoetsen. Het resulteert in een bezwerende geluidstrip waar ingehouden waanzin en minimalistische chaos voor een permanent spanningsveld zorgen. ‘Detention Center’ bijt zich vast in een donkere, repetitieve groove die overgoten wordt met weirde psychedelica en manisch geschreeuw.

De onvermoeibaar voortjakkerende instrumental ‘Silence, The Clock Does Not Strike’ laat dreigende distortion en schurende noise de boventoon voeren, terwijl ‘Interesting Television Programs’ opzwepende, aan funk verwante gitaarlicks marineert in een dikke laag effecten. Afsluiter ‘Frankie’ is qua klankkleur een buitenbeentje: voor één keer lijkt Interesting Television Programs zijn dissonante klanksculpturen achterwege te laten ten voordele van dromerige melodielijnen en gemoedelijke sfeerschepping. In de ongedurige finale kruipt het bloed echter toch waar het niet gaan kan.

‘At The Center Of A Large Shopping Mall’ heeft slechts 8 tracks en 33 minuten nodig om een onuitwisbare indruk na te laten. De eersteling van Interesting Television Programs blijkt allerminst een hapklare brok, maar wel een fascinerend boetseerwerk waar recalcitrante gitaren, sinistere vocalen en meeslepende ritmes de plak zwaaien.

Meer over Interesting Television Programs


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.