De meeste mensen denken bij Australië aan barbecue, kangoeroes en eventueel AC/DC. Het feit dat die band bijna alleen het land op de wereldkaart heeft gezet, moet toch wel ergens bewijzen dat rock 'n' roll in het bloed zit. Jackson Firebird is een nieuw duo van Down Under en de heren brengen totaal ongecompliceerde en lekker vettige rock 'n' roll met grote knipogen naar blues, Chuck Berry en zelfs Little Richard.

In het geval van 'Cock Rockin' is het zeker kwestie van de vlag die de lading dekt: de kleurrijke hoes (met naakte dame), de bandnaam en songtitels laten bitter weinig aan de verbeelding over. Dat de bezetting (enkel drums, gitaar en zang) ook een vrij gestripte sound bezorgt die rechtdoorzee vlamt, is bijna een logisch vervolg. Wel grappig dat veel rockacts die de meer oude stempel hoog dragen er voor kiezen om zonder bassist door het leven te gaan. Niet dat het gebrek aan een basgitaar ook maar opvalt, want dit duo geeft bijna constant gas en de solo's en melodieën vliegen een mens om de oren.

Al vanaf opener 'Cock Rockin' is het van dattum: een vunzige, heupwiegende gitaarriff knalt de kamer binnen en zodra de banshee-achtige huil van de zang binnenvalt, trapt de groep het feestje in gang. Ook 'Rock Solid' of 'Little Missy' zijn uit hetzelfde hout gesneden, hout dat onvervalst in sloten whisky en blues gedrenkt werd en daarna met veel zwierig plezier opgerookt.

De enige kanttekening die bij dit plaatje kan gemaakt worden, is dat Jackson Firebird het wat betreft rock 'n' roll enorm veilig speelt en moeite zal moeten doen willen de heren meer mensen bereiken dan enkel liefhebbers van bluesy hardrock. Aan de andere kant: een dergelijke pot amusante en vlotte rock van de oude stempel komt een luisteraar niet al te snel meer tegen.

Meer over Jackson Firebird


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.