Jessica Lea Mayfield is een erg jonge Amerikaanse singer-songwriter wiens stem al te horen was op 'Attack & Release' van The Black Keys en op de soloplaat van Dan Auerbach. Diezelfde Dan is blijkbaar zo onder de indruk geraakt van Jessica dat hij haar onder zijn vleugels heeft genomen en de productie plus de helft van instrumentarium voor zijn rekening heeft genomen. Onder de begeleiding van deze grote naam lagen de verwachtingen hoog voor deze debuutplaat.

Het geluid van 'With Blasphemy So Heartfelt' is er één van lang vervlogen tijden en toch is Mayfield een kind van deze tijd. De nonchalance en schijnbare desinteresse zijn ontegensprekelijk nu. De zangeres wil niet behagen, ze vertelt haar verhaal zoals zij dat wil en niet zoals dat van haar verwacht wordt en dat siert haar. Maturiteit is een woord dat vaak in één adem met haar wordt genoemd, maar dat is niet helemaal correct. Ze is nog maar net uit de pubertijd en zingt over de dingen die jonge mensen bezighouden, ze is gewoon heel erg eigenzinnig en staat los van elke trend. De productie van Auerbach is sober en smaakvol. Hij kiest voor een kale, organische sound. Jessica begeleidt zichzelf op akoestische gitaar, soms wordt er een banjo bijgehaald, slechts enkele keren laat Auerbach zijn gitaar Black Keys-gewijs huilen.

De plaat opent ijzersterk met 'Kiss Me Again', als er al een hit op deze plaat staat, moet het dit nummer wel zijn. Het nummer is van een tijdloze klasse, de vocale prestatie van Mayfield is karakteristiek, het is zeurderig, niet al te toonvast, maar des te pakkender. 'Hold You Close' is een eveneens een mooi nummer, de combinatie van de slepende stem van Mayfield en een slide-gitaar kan bekoren. Wat minder is 'I can't lie to you, love', het slepende wat andere nummers op de plaat zo mooi maakt, wordt zeurend en bijna vals wordt hier hemeltergend.

'With Blasphemy So Heartfelt' is een leuke kennismaking met een groot talent. Zoals meestal bij debuutplaten is het niveau niet constant, maar de eigenwijsheid van Jessica maakt veel goed. Ze heeft natuurlijk ook veel geluk gehad met haar mentor, ze had geen betere kunnen vinden.

Meer over Jessica Lea Mayfield


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.