Er valt wat voor te stellen bij de bandnaam van het prille, Limburgse gezelschap Kabul Golf Club: decadente rijkeluiszoontjes met veel centen die hun hobby willen uitoefenen middenin oorlogsgebied … Het rijmt helemaal met de dolgedraaide noiserock die dit kwartet maakt. De eerste ep ‘Le Bal du Rat Mort’ blijkt dan ook een stevige schop te zijn tussen de benen van eenieder die het schijfje in de speler durft te steken.

Vijf tracks of een kwartier vol overstuurde, gierende gitaren, zwaar vervormde brulzang en in het rood piekende UV-meters volstaan om even naar zuurstof en rust te snakken. Kabul Golf Club gaat echter niet voor vernieling maar voor opbouw. Mooi afgemeten, hoekige structuren worden voortgedreven door een vrij hoge, rockende basgroove. Gitaren hakken samen met de gescandeerde, overstuurde zangtirades van Florent Pevée (die inmiddels ook bij The Rott Childs is ingelijfd) en nogal weinig harmonieuze, snijdende akkoorden zorgen voor een extra portie energie.

Hoewel de vier heren van de golfclub er erg aardig en net uitzien, druipt hun muziek van gebalde kracht. Het is een kunst om wild en vol overgave te spelen en toch telkens erg hoekige en afgeblokte songs te maken. Korte aanslagen met tussenliggende stiltes maken samen met de vette baslijn in ‘Fast Moving Consumer Goods’ een soort van overstuurde white funk. Tempo’s worden echter voortdurend gewijzigd, gitaardoorbraken worden bewust verijdeld of juist gestimuleerd en krachtige screammomenten zorgen voor enkele stevige uitglijders. ‘Minus 45’ giert als een dolgedraaide noiserock-mallemolen in het rond en tracht zowel bas als gitaar te verkrachten terwijl de drums (en vooral de cimbalen) aan diggelen worden geslagen.

Kabul Golf Club heeft zich in zijn tweejarig bestaan al een aardige livereputatie weten aan te meten. Nu blijkt dat, mede dankzij hulp van producer Micha Volders (Vermin Twins), de verwoestende energie van deze vier jongens ook netjes op plaat kan gezet worden. ‘Le Bal du Rat Mort’ legt de intense, schizofrene muziek van deze band keurig vast en vraagt om een volwaardig debuut.

Meer over Kabul Golf Club


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.