Duitsland wordt op metalen gebied zelden tot nooit verbonden met melodische death metal. Niet zo verwonderlijk, aangezien het land een veel rijkere traditie heeft op vlak van klassieke heavy metal. Nochtans probeert een jonge band als Kadavrik het tij te keren en kiest resoluut voor een potiger invulling van het begrip 'metal'. Het is alleen jammer te moeten vaststellen dat het vooral bij goede bedoelingen blijft, want dit album schiet nog flink tekort om een impact te hebben.

'N.O.A.H.' valt uiteen in twee delen: de laatste vier tracks vormen een apart verhaal en zijn exclusief in het Duits gezongen. De overige nummers zijn losse songs die een dappere poging doen om te vallen binnen de categorie van melodische death metal. Die vlag dekt echter de lading niet, want Kadavrik eet van verschillende walletjes. Zo zijn de rauwe vocalen en occasionele blastbeats wel geënt op doodsmetaal, maar de groove die de heren pogen te brengen is eerder schatplichtig aan een act als Pantera. De modernere invloeden zijn dan weer terug te brengen tot een dappere poging hip te zijn, maar die falen jammerlijk. De laatste vier nummers zijn veeleer black metalgetint, met een groter gehalte aan snelheid en een iets gemener inslag.

Het grote probleem van Kadavrik is dat het geheel maar wat aanmoddert, en dat er nergens songs zijn die echt boven de middelmaat uitsteken. Net wanneer de band een leuke melodie of aardige insteek lijkt te hebben gevonden, verknallen ze dat meteen weer door perse tegendraads te willen doen of gewoon voorbij te gaan aan het feit dat ze even een opflakkering van talent hadden. Dat alles maakt dit album zo verdraaid middelmatig tot ondermaats dat er echt geen plezier aan te beleven valt. Kadavrik weet duidelijk nog niet welke kant ze uitwillen, en dit zorgt voor magere prestaties.

Deze jongens gaan nog flink wat spek en bonen mogen eten vooraleer ze nog maar mogen overwegen om met de grote jongens mee te spelen. 'N.O.A.H.' faalt tot dusver op alle vlakken dankzij een ongeïnspireerde en bijzonder voorspelbare aanpak, gekoppeld aan non-memorabele songs.

Meer over Kadavrik


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.