Bruno Truyens is de man achter K'Bonus, een band uit het Antwerpse die hun fascinatie voor de funk vertalen naar een organische live band. 'Put It On You' is een prachtprestatie die mits de nodige promotie ook in het buitenland kan scoren.
Truyens maakte eerder al houseplaatjes van de betere soort maar breidt nu zijn horizon verder uit met dit live-project. De meeste tracks kunnen probleemloos op het hoogtepunt van een avondje feesten worden gedraaid, maar ook in de huiskamer blijft dit album overeind: maffe breaks en samples lopen mekaar omver en in elk nummer valt wel iets nieuws te ontdekken. Track nummer twee is al direct een schot in de roos, 'Do Me Baby' is, met een elektrische piano in de hoofdrol, verdomd catchy in al zijn eenvoud. Het orgeltje in 'Funky Dildo' verraadt dan weer een fascinatie voor soul en acid jazz, een invloed die in elk nummer wel doorschemert. Eerste single, het loungy 'Electrify' is niet echt representatief voor het groepsgeluid: het gemiddeld aantal beats per minuut ligt een pak hoger op deze plaat. Stilzitten is geen optie nadat 'Put it on You' in de cd-speler is verdwenen, zelfs de meest negatieve pessimist wordt een pak vrolijker van een nummer zoals 'Cowboys & Cowgirls', alweer een ode aan da funk. Truyens is (nog) geen genie à la Prince die gezwind alle partijen zelf inspeelt en deed dus noodgedwongen beroep op enkele gastmuzikanten die zich uitstekend van hun taak kweten. K'Bonus klinkt als een logisch vervolg op de Belgische Wizards Of Ooze maar dan gespeeld door de housegeneratie. Eerder leverde het Gentse Moiano al een gelijkaardige sound af maar Truyens & co mikken meer op een volle dansvloer dan een swingende concertzaal.
K'Bonus is niet minder dan een Belgische revelatie, maar verwacht vooral geen klaagzang of poppy piano want de nadruk van dit plaatje ligt vooral op feesten. Dit gaat vooral op de planken vonken geven dus aarzel vooral niet om hen live te gaan zien.

Meer over K'Bonus


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.